Петков говори различни неща пред нашите и пред западните медии,

...
Петков говори различни неща пред нашите и пред западните медии,
Коментари Харесай

Доц. Ташев: Няма очаквания ветото за РС Македония да бъде вдигнато на 24 май


" Петков приказва разнообразни неща пред нашите и пред западните медии, дава противоположни послания, които основават упования. Няма упования ветото да бъде вдигнато на 24 май, по-скоро ще се разгласи, че в близо бъдеще ще се разисква това, само че не и в първото полугодие ". Това съобщи анализаторът доцент Спас Ташев от Българска академия на науките за " Твоят ден " по NOVA NEWS.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 381
По думите му РСМ е член на НАТО, тъй че е предпазена от всякаква експанзия. " Подсъзнателният детайл във версията на Скопие е, че България прави идеологическа експанзия към тях. Имаме координирана агитация на опозицията в РСМ. Очакваме жест от страна на Скопие. Не виждам нищо в посока на нашите претенции, нито индикации Македония да работи за взаимни отстъпки. Евродипломацията оказва напън на България да е по-отстъпчива, само че и към тях, с цел да изпълнят изискванията. Говори се, че обслужваме съветския интерес, като не подвигаме ветото ", уточни той. 

Според него е била неверна политиката ни през последните 30 години. " Подходът на Петков е самодеен и разумен, само че е неопитен. През последните 4 месеца няма основна смяна в връзките ни със Скопие. Нашият министър председател явно е поел задължения за рухване на ветото и желае да разтовари отговорността от себе си.  Ще има девалвиране, в случай че непрекъснато привикваме КСНС поради РСМ ", счита доцент Ташев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР