Петко Петков е човек, който още от дете носи и

...
Петко Петков е човек, който още от дете носи и
Коментари Харесай

Самоук майстор дърворезбар показва уникални творби на Улицата на занаятите във Варна

Петко Петков е човек, който още от дете носи и пази в сърцето си любовта към българското. Неговата задача е да запази и съобщи родните обичаи и занаяти на идващите генерации. Той е самообразован дърворезбар, за който работата се е трансформирала в наслаждение.
Петко работи от заран до вечер. Всеки, който мине около ателието му, което се намира на " Улицата на занаятите " във Варна, ще види по какъв начин неуморно и с усмивка той основава същински творби на изкуството.
Майсторът приключва Техникум по дървообработване във Варна, със компетентност “Вътрешна архитектура и мебелно строителство”. Любовта към дърворезбата е наследил от татко си, който му оказва помощ и до през днешния ден.

Петко споделя, че преди повече от 40 години стартира от нулата. Той е самообразован занаятчия и несъмнено с изключение на голямо предпочитание, има и огромен гений.


На въпросът по какъв начин по този начин работи всеки ден без отмора, той дава отговор, че занаятът за него не е работа, а наслаждение .

" Аз знам, че хубавите неща стават постепенно и по тази причина работя непрекъснато. Хубаво е, когато видиш, че правят оценка това, което създаваш. Това ме като да работя с огромно наслаждение. Докато работя, не помня безусловно всичко, толкоз съм замислен. Обичам занаята си. Единствено работата по някоя дърворезба е времето, което има смисъл за мен, тъй като върша нещо красиво, което хората правят оценка. ", споделя майсторът.
На " Улицата на занаятите " може да видите доста от творбите на Петко, като пластики от дърво, икони, сувенири, ракли, пана, рамки и още доста хубости.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР