Петко Петков беше привлечен в ЦСКА 1948 след отличен сезон

...
Петко Петков беше привлечен в ЦСКА 1948 след отличен сезон
Коментари Харесай

Петко Петков: ЦСКА е последният ми влак, искам да стана голмайстор на Първа лига

Петко Петков беше притеглен в ЦСКА 1948 след отличен сезон за Рилски състезател. Той вкара 16 гола през есента. Двата му против " алените " бяха страхотни. 28-годишният нападател се съгласи да играе за отбора на Валентин Илиев, макар че имаше предложения от професионални клубове. Новото попълнение на ЦСКА 1948 приказва пред формалния уебсайт на клуба.

Момче от улицата

Петко по през целия ден рита с другари на улицата пред блока в Монтана. Още не са настъпили времената на интернет залите и момчетата в квартала спортуват интензивно. „ Един по един всички другари се записаха да упражняват футбол. Реших, че и аз би трябвало да се опитвам. Така стартира всичко “, споделя Петко Петков.

„ На 17 години ме взеха в първия тим на Монтана. Тогава записах и първия си мач в професионалния футбол, отборът беше в „ Б “ група. На 18 години подписах първи професионален контракт “, спомня си Петко.

Първите години


Талантът му е видян от Войн Войнов, който го притегля чартърен в столичния Академик. Следва връщане в Монтана, към този момент в елита, гурбет в австрийския футбол. Може би най-силният му сезон е при завръщането в Академик, където става голмайстор на „ Б “ група с 14 попадения, само че пък „ студентите “ са в невероятна финансова и организационна рецесия. Клубът на процедура банкрутира. Петко сменя за по 6 месеца Спартак (Варна) и Видима-Раковски. Не случва още веднъж на финансово успокоение.

„ В един миг взех решение да се прибера в София, писна ми да обикалям. Реших, че мъчно ще се изкарат пари от футбола “, продължава таранът. Затова се ориентира към аматьорския футбол, защото му би трябвало време за непряк бизнес. Ръка му подава Спортист Своге, само че там пък къса връзки на коляното. След дълго възобновяване отива в Рилски състезател и там намира отличен банкет. Къса мрежите във „ В “ група и по едно и също време с това върти сполучливо собствен фитнес в Студентски град.

Фитнесът

Петко и брачната половинка му въртят залата сами. Футболистът е и шеф, и инструктор. Има вярна клиентела от цяла София. Държи ниски цени на персоналните тренировки. И печели бързо доверието с професионалните препоръки. „ Коректността е доста значима. Например, в никакъв случай не си разрешавам да изготвям хранителен режим, макар че знам много по тематиката. Но има си експерти – диетолози. Те вършат измервания, стратегии. Пращам клиентите си при тях. Не желая просто да взема нечии пари “ споделя здравенякът от Монтана.

Осъзнава, че в ЦСКА 1948 се тренира професионално и ще би трябвало внезапно да понижи времето за бизнеса си. Но в свободните часове ще намира време да съветва лоялните си клиенти.

Кикбокс

Петко Петков тренира от години този военен спорт. Един от най-близките му другари от Монтана е първенец на България по кикбокс. Футболистът даже му е секундант на последната галавечер в зала " Универсиада ". През годините нападателят употребява уменията си, като заработва спомагателни пари като охранител на празненства. Това е и повода да не се опасява даже когато на пердах му скочи цялостен футболен тим, както стана есента в Сливница. „ Тръгвал съм и против 10, и против 15 души. Какво може да стане? Най-много да те набият. Всеки човек отнася по един пердах в този живот “, непукист е голаджията.

Офертата на ЦСКА 1948

Тази есен е най-силната му за Рилецо. Бележи 16 гола в 16 мача. Включително и два против ЦСКА 1948 при загубата 2:3 в Драгалевци. „ Харесах се на много тимове. Оцениха, че съм голмайстор на групата, макар че играя за 13-ия в класирането. Това не е елементарно “, проучва Петко.

„ Не единствено ЦСКА ме изиска. Имах оферта от тим от Първа лига, няколко клуба от Втора. Но същински ме притегли предлагането на отбор от втора дивизия на Кипър. Даваха ми доста положителни условия. Но реших, че ЦСКА е последният ми трен във футбола. Това е шансът да се развия “, безапелационен е здравенякът от Монтана.

Стилът на игрa

Петко разчита на мощ и експедитивност, признава, че не е от техничните нападатели. Фитнесът му е докарал солидни мускули. А бързината му е естествена даденост. „ От дете учителите ме пращаха на републикански шампионати по лека атлетика. Винаги съм бил измежду първите на тичане “, споделя нападателят. „ Искам да стана голмайстор с ЦСКА във Втора лига. После и в първа. Този тим ще се изкачи бързо в елита “, уверен е юношата на Монтана.

Любовта към Реал

Интересно е, че с годините Петко Петков се отвращава от българския професионален футбол. На процедура стопира да го гледа. „ Няма разлика сред дилетантите и Първа или Втора лига. Само в тичането, тъй като тимовете в елита водят някаква подготовка. Тези в нашата група свършват въздуха. Иначе и при „ експертите “ е едно ритване на топката нагоре “, прави оценка Петков. Гледа Реал Мадрид и е парещ почитател на испанския гранд. Харесва Роналдо, Модрич, Рамос, Варан, младия Асенсио.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР