Петко Георгиев е уважаван журналист и публицист. Той коментира темата

...
Петко Георгиев е уважаван журналист и публицист. Той коментира темата
Коментари Харесай

Петко Георгиев: Правителството или да дисциплинира, или да смени министъра на отбраната

Петко Георгиев е почитан публицист и журналист. Той разяснява тематиката за осведомителната война, която стартира доста преди бойците да влязат в градовете на Украйна.

Според Георгиев позицията на нашето държавно управление е вярна във връзка с сгъстяване на тона против дейностите на Владимир Путин, само че счита, че кабинетът би трябвало да направи още две съответни неща. Първото е " или да дисциплинира, или да смени министъра на защитата ".

„ Не е обикновено пет дни след началото на войната министър от страна членка на НАТО да продължава да мънка и да пази позицията на Путин по тази причина, което става в Украйна “, безапелационен е журналистът.

" Ако в първите 24 часа от началото на войната можеше да става дума за гаф, въпреки че това е тежък гаф и трябваше да последва опрощение и стъпка обратно, това че той продължава да пази тази позиция, към този момент звучи като политическа поръчка. Това е неприемливо ", добави Георгиев.

Второто, което той чака от премиера, е - " да откри метод да се срещне с тримата възпитаници, които бяха задържани и държани безусловно незаконно в полицията по тази причина, че с флумастер бяха изписали върху паметника на Съветската войска " Спасете Украйна ". 15-16-годишни деца без право да се обадят на майка си и на татко си, без право да изискат юрист по тази причина, че са изразили гражданска позиция. Ние имаме потребност от такива деца. Ние нямаме потребност от милиция. И в действителност считам, че ще е значим политически жест властта да откри тези хора и да им сервира извиненията си. Това е безусловно неприемливо държание “.

Русия загуби гръмко осведомителната война, безапелационен е Петко Георгиев. Най-големите съдружници се обърнаха против него, акцентира той и даде следните образци - Доналд Тръмп единствено за три дни обърна позицията си на 180 градуса; Милош Земан, президентът на Чехия, един от най-близките съдружници на Путин, излезе от болница и сподели: „ Лудият човек би трябвало да се изолира “. Виктор Орбан, също правилен съдружник на Путин, зае неоправдателна позиция; митрополит Онуфрий, който оглавява украинската православна черква под Московската патриаршия, е декларирал, че войната повтаря прегрешението на Каин, който е умъртвил брат си от злоба и тази война " не е оправдана нито от Бога, нито от хората ".

Според журналиста Путин е повярвал на личната си агитация и е нейна жертва. " Той в действителност е вярвал, съдейки по това, което прави, че в Украйна ръководи фашистка хунта. Той е вярвал, че ще го посрещнат с самун и сол, те го посрещнаха с коктейли " Молотов ".

Това е човек, който няма да се поколебае да употребява пръв нуклеарно оръжие, счита Георгиев. Това е опасност на човек, който усеща безсилието, добавя той.

Путин ще влезе в историята като деспот с окървавени ръце, а не като обединител на съветското, сподели още Петко Георгиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР