Петият сезон на „България от край до край се завръща

...
Петият сезон на „България от край до край се завръща
Коментари Харесай

Документалната поредица „България от край до край“ се завръща с пети сезон е ефира на БНТ1

Петият сезон на „ България от край до край " се завръща в ефира на Българска национална телевизия 1 на 12 ноември. Всеки неделен ден, незабавно след обедната емисия „ По света и у нас ", феновете на публичната телевизия могат да гледат новите епизоди на журналистическото риалити. Телевизионният формат, който демонстрира живота на българите в отдалечените региони и обезлюдени села на страната, ще сплоти документалните разкази под заглавието „ Възможното възобновление ".

След четири осъществени сезона ( " България от край до край " /първи сезон/; " България от край до край - хората от Балкана " /втори сезон/; " Хората от Дунавската низина " /трети сезон/; " Вашата земя " /четвърти сезон/;), екипът е уверен, че хората, които живеят надалеч от столицата, имат силата да трансформират общото ни бъдеще.

„ В първите сезони на формата, журналистически документирахме обезлюдяването на селата, само че в този момент слагаме акцент върху вероятното възобновление. Хората, които ще покажем, са изолирани от опцията да бъдат покрай властта. Но те носят морал и ясни стойности в душите си. Те имат вяра в бъдещето на селата и дребните градове. Мисля, че когато феновете ги видят, също ще повярват, че тези български земи могат да бъдат възродени " - съобщи създателят на поредицата Йордан Димитров в предаването „ Още от деня ".

Първият епизод от поредицата „ Възможното възобновление " ще ни води в манастир в гр. Велики Преслав, за който се допуска, че е първият по рода си в България. Там се е замонашил цар Борис I. След това феновете ще се срещнат с един млад мъж от с. Осмар. Неговата история е обвързвана и с Англия, където е работил, само че предпочел да се завърна в родината си и да стане духовник.

Зад плана стоят журналистът Йордан Димитров, операторът Миглена Гайдарова и монтажистът Росица Господинова. Продуцент на документалната поредност „ България от край до край " е Мариела Драголова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР