Петият полумаратон Атанасовско езеро ще се проведе в Бургас на

...
Петият полумаратон Атанасовско езеро ще се проведе в Бургас на
Коментари Харесай

Определиха дата за петия полумаратон `Атанасовско езеро

Петият полумаратон Атанасовско езеро ще се организира в Бургас на 18 януари. В него могат да вземат участие спортисти от цялата страна, които ще се състезават в дисциплините тичане 8 или 21 километра, както и колоездене 21 километра.
Желаещите да се включат в трите дисциплини на надпреварата би трябвало да записват ТУК до 6 януари 2020 година. Те имат право да изберат единствено един спорт. Началният час на надпреварата е 10.30 часа, а мястото Културен център " Морско казино ".
Интересна е и съпътстващата надпреварата стратегия. Тя включва лотария с награди за участниците и наличието на специфичния посетител - първенецът по маратон и планинско тичане Шабан Мустафа от Сунгурларе.

Датата на надпреварата 18 януари, Атанасовден не е определена инцидентно.
Спортното съревнование е опция да се привлекат нови фенове на Атанасовско езеро, което е една от естествените забележителности на Бургас и има няколко режима на отбрана. То е естествен резерват, зона по Натура 2000 и предпазена околност. Мястото е най-богатото на птици в страната. Езерото дава разнообразни екосистемни услуги, които през последните години го направиха все по-привлекателно за водолечение, спорт и отмора.



Организаторите на проявата Българска фондация " Биоразнообразие ", Сдружение " Зелена Странджа " и Община Бургас се надяват да реализират своите екологични цели, като привлекат вниманието на участници и аудитория към спорта и природата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР