Петият ден от програмата на световното първенство предлага три мача.

...
Петият ден от програмата на световното първенство предлага три мача.
Коментари Харесай

Днес на световното: Англия и Белгия се надяват на успешно начало

Петият ден от програмата на международното състезание предлага три мача. В 15 часа един против различен се изправят Швеция и Южна Корея, а от 18 часа стартира и борбата в група G сред Белгия и Панама. След това денят приключва с другия дуел от групата Тунис – Англия.

Четири години след най-слабото си показване на международни финали Англия стартира с вяра да се показа по-добре. Младият тим на Гарет Саутгейт има привидно лесна задача, само че въпреки Тунис да няма победа на международни шампионати от 1978 година африканският отбор не пропуща да вземе най-малко точка при всяко от участията си. Обнадеждаваща за " Трите лъва " е и формата на състава, който няма загуба в последните си 10 срещи (седем победи и три равенства), в които позволи едвам три гола.

Според Саутгейт точно младостта на неговите футболисти и гладът им за триумфи ще бъде от огромна изгода на Англия.

 Англичаните се надяват на по-добро показване от международното преди четири години.
Англичаните се надяват на по-добро показване от международното преди четири години.

" Много от момчетата не са обременени от последните ни неуспехи. Те нямат самообладание да стартират присъединяване си, само че не трябва да играем безгрижно. Всеки тим може да те накаже, в случай че грешиш ", сподели Саутгейт.

Той няма проблеми с контузени играчи. Не по този начин обаче стоят нещата в лагера на Тунис, откакто сега в мюсюлманския свят се чества Рамадан. Според халфа Уахби Хазри това пречи за подготовката на Тунис, само че въпреки всичко отборът е подготвен да сервира изненада.

Другият европейски тим с доста млад и надарен състав Белгия също стартира присъединяване си на международното. " Червените дяволи ", които ще си оспорват първата позиция в група G с Англия се изправят против дебютантите от Панама. Въпреки това селекционерът Роберто Мартинес предизвести играчите му да не чакат елементарен мач.

" Ако някой си мисли, че на международно състезание се печели елементарно бърка доста. Класирането на Панама е една от красивите истории на този шампионат и те ще създадат всичко по силите си да се показват почтено. Борбени са по природа и няма да се предадат, уверен съм ", сподели селекционерът на Белгия.

 От надареното потомство на Белгия се чака освен класиране напред, само че и пробив на това международно.
От надареното потомство на Белгия се чака освен класиране напред, само че и пробив на това международно.

За срещата с Панама Мартинес по всяка възможност няма да може да разчита на Венсан Компани и Томас Вермален, които лекуват травми. В преднипозиции обаче Белгия впечатлява с играчите, с които разполага. Преди четири години " Червените дяволи " безпроблемно се класираха напред след три победи, само че в този момент упованията са не просто да прескочат групата, а да са измежду факторите на международното.

В първият мач за деня Швеция и Южна Корея се изправят в основен конфликт. След изненадваща загуба на Германия от Мексико, двата отбора нямат право на неточност, в случай че желаят да запазят шансове за класиране на осминафили.

След две следващи класирания на осминафинали шведите са посочени за любимец за второто място в група F. " Ние сме без Златан Ибрахимович, само че имаме доста мощен тим и колектив. Мисля, че за момчетата, които са тук не е доста хубаво непрекъснато да слушат за Ибрахимович, дано се фокусираме върху това какво ни следва ", прикани селекционерът на скандинавците Яне Андерсон.

Срещу себе си шведите имат коравия тим на Корея, който разчита доста на Хюн Мин-Сон. Нападателят на " Тотнъм " е огромната звезда на азиатците, само че те демонстрираха съмнения дотук през годината, като позволиха четири загуби в контролите си преди международното.

Какво би трябвало да знаете за международното
Пълна стратегия на международното и къде ще се излъчват мачовете: вижте тук
Кои са любимците: Бразилия против европейските тимове
Кои са стадионите: четете тук
Кои са футболистите, които могат да впечатлят: четете тук
Гласът на бизнеса и спонсорите: четете тук
Какво чака българският бизнес около международното: четете тук
Кои са топките от международните шампионати: разгледайте галерията
Кой е по-по-най измежду състезателите и тимовете: разгледайте графиките

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (217)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР