Петиция за забрана на фермите за норки във всички страни

...
Петиция за забрана на фермите за норки във всички страни
Коментари Харесай

Шокиращ разказ за условията, при които се отглеждат норки у нас


Петиция за възбрана на фермите за норки във всички страни на Европейския съюз събира поддръжка. Български организации за отбрана на животните поддържаха документа.

Шокиращ роман и фрагменти за развъждането и умъртвяването на норки разгласява гражданската организация “Невидимите животни ”. Видеото демонстрира изявление, за което се твърди, че е с някогашен служащ на фермата край Стара Загора. Той разкрива по какъв начин се добиват скъпите кожи. Срещу фермата през годините са провеждани митинги.

" От предната част на сандъка има дупка изрязана и мотора от фрезата, който изгорелите газове влиза вътре и ги задушава. Дращят, пищят от началото и след това към този момент не. Килинг бокс, така му викаме, Или газова камера ", споделя мъжът във видеото, съобщи Българска национална телевизия.

От гражданската организация " Невидимите животни ", които разпространиха видеото, пазят самоличността на мъжа, тъй като се страхувал да приказва за някогашната си работа.

" Oтдалече чуват машините и почват да скачат по клетките. Като, че е станало за храна време ", споделя още той.

" Всичко, за което приказва са рутинни практики и са част от тази промишленост. Като се стартира от телените кафези, в които животните са затворени по няколко в една, в ужасяващи условия, животните безусловно полудяват от изискванията, на които са подложени и се стига до това да се изяждат сами една друга, даже себе си, с цел да може тези, които оцелеят до ноември месец да бъдат хвърлени в газови камери и да бъдат убити ", споделя пред националната телевизия Стефан Димитров от " Невидимите животни ".

От Асоциацията на норковъдите на този стадий се въздържаха да разясняват видеото. Казаха и че такова е мнението и на управлението на фермата.

От организацията " Невидимите животни " ще се извърнат към Европейската комисия с публична петиция за възбрана на фермите за кожи.

" Тази европейска самодейност е формален инструмент за директна народна власт по отношение на европейското законодателство. И при нея, в случай че се съберат нужния брой подписи, Европейска комисия ще е длъжна да обърне внимание на казуса ", сподели Стефан Димитров от " Невидимите животни "

Миналата година екоминистърът издаде заповед, която на процедура забрани развъждането на американски норки у нас. Според екозащитниците, осъществяването на заповедта е отсрочено от съда след входирана тъжба от сектора на норковъдите.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР