Петиция за забрана на фермите за норки във всички страни

...
Петиция за забрана на фермите за норки във всички страни
Коментари Харесай

Шокиращ разказ: При какви условия се отглеждат норки у нас?

Петиция за възбрана на фермите за норки във всички страни на Европейския съюз събира поддръжка. Български организации за отбрана на животните поддържаха документа.

Шокиращ роман и фрагменти за развъждането и умъртвяването на норки разгласява гражданската организация “Невидимите животни ”.

Видеото демонстрира изявление, за което се твърди, че е с някогашен служащ на фермата край Стара Загора. Той разкрива по какъв начин се добиват скъпите кожи. Срещу фермата през годините са провеждани митинги.



" От предната част на сандъка има дупка изрязана и мотора от фрезата, който изгорелите газове влиза вътре и ги задушава. Дращят, пищят от началото и след това към този момент не. Килинг бокс, така му викаме, Или газова камера ", споделя мъжът във видеото.

От гражданската организация " Невидимите животни ", които разпространиха видеото, пазят самоличността на мъжа, тъй като се страхувал да приказва за някогашната си работа.

" Oтдалече чуват машините и почват да скачат по клетките. Като, нали, че е станало за храна време ", споделя още той.



" Всичко, за което приказва са рутинни практики и са част от тази промишленост. Като се стартира от телените кафези, в които животните са затворени по няколко в една, в ужасяващи условия, животните безусловно полудяват от изискванията, на които са подложени и се стига до това да се изяждат сами една друга, даже себе си, с цел да може тези, които оцелеят до ноември месец да бъдат хвърлени в газови камери и да бъдат убити ", споделя Стефан Димитров от " Невидимите животни ".

От Асоциацията на норковъдите на този стадий се въздържаха да разясняват видеото. Казаха и че такова е мнението и на управлението на фермата.

От организацията " Невидимите животни " ще се извърнат към Европейската комисия с публична петиция за възбрана на фермите за кожи.

" Тази европейска самодейност е формален инструмент за директна народна власт по отношение на европейското законодателство. И при нея, в случай че се съберат нужния брой подписи, Европейска комисия ще е длъжна да обърне внимание на казуса ", сподели Стефан Димитров от " Невидимите животни "

Миналата година екоминистърът издаде заповед, която на процедура забрани развъждането на американски норки у нас. Според екозащитниците, осъществяването на заповедта е отсрочено от съда след входирана тъжба от сектора на норковъдите.



фрагменти: " Невидимите животни "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР