Петиция за даване на украинско гражданство на британския премиер в

...
Петиция за даване на украинско гражданство на британския премиер в
Коментари Харесай

Украйна иска да даде гражданство на Борис Джонсън

Петиция за предоставяне на украинско поданство на английския министър председател в оставка Борис Джонсън и за избирането за министър председател на Украйна събра над 2500 подписа часове откакто беше сложена на формалния уебсайт за петиции в Украйна във вторник, предава Ройтерс.

Въпреки че загуби известност в страната си и в последна сметка беше заставен да разгласи оставката си след десетки напускания на министри при започване на юли, Джонсън остава паметна фигура в Киев поради мощната си поддръжка за Украйна преди и по време на съветската инвазия.

Картини, фрески и даже торти в столицата на Украйна носят облика на индивида, който някои украинци нежно назовават ​​ " Джонсонюк ".

Петицията, адресирана до украинския президент Володимир Зеленски, изброява мощните страни на Джонсън като " международната поддръжка за Борис Джонсън, ясната му позиция против военната инвазия в Украйна ".

В петицията обаче се признава една негативна страна на такова предопределение: несъответствието с конституцията на Украйна.

При явно съвпадане, няколко часа откакто петицията беше пусната във вторник, Джонсън връчи на Зеленски премията за водачество " Сър Уинстън Чърчил " за " невероятна храброст, предизвикателство и достолепие " пред лицето на съветската експанзия.

Зеленски не загатна новата петиция при приемането на премията, само че ще бъде задължен да отговори публично, в случай че тя получи 25 000 подписа.

Приемайки премията посредством видеовръзка от Киев, Зеленски цитира английския министър председател Чърчил от военното време, казвайки, че Джонсън " не е и помислял да се откаже от битката ", когато обстановката е станала сложна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР