Петимата обвиняеми за убийство в центъра на Казанлък, което стана

...
Петимата обвиняеми за убийство в центъра на Казанлък, което стана
Коментари Харесай

Под засилени мерки: Петимата обвиняеми след масовия бой в Казанлък остават в ареста

Петимата обвинени за ликвидиране в центъра на Казанлък, което стана след всеобщо сборичкване в региона на Кооперативния пазар в града, остават за непрекъснато в ареста, реши Окръжния съд в Стара Загора. 
Още по темата
Обвиняеми са една жена, един малолетен жител на 16 години и трима мъже. От събраните доказателства по отношение на тях е повдигнато обвиняване за ликвидиране по член 115 от Наказателния кодекс. В случай че бъдат събрани задоволително доказателства за особена свирепост, може да бъде преквалифицирано и по член 116 от Наказателния кодекс. 

Служебните бранители на обвинените показаха, че няма да апелират признатите ограничения, само че имат тридневен период да решат това, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

По време на съвещанието за гледане на непрекъснатата им мярка в региона на съда имаше засилено полицейско наличие с екипи на жандармерия и на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. 

Вчера шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора старши комисар Лазар Христов организира работна среща в Казанлък с представители на локалната власт, с цел да набележат ограничения за възстановяване на публичния ред в обитаемоте места. На срещата бе решено да бъде построен център за видеонаблюдение на територията на Районното ръководство в Казанлък. Обсъдено е този център да има достъп до построеното в общините видеонаблюдение, оповестиха от полицията. Предвидено е също да бъде осъществено проучване на основни места в петте общини, за възстановяване на средата на сигурност. 

В Девин, където през вчерашния ден също се стигна до всеобщ пердах сред ромски семейства, пък бе обявено за събирани персонални карти. Осемте арестувани към този момент са освободени, само че напрежението не стихва. Пред bTV представител на една от забърканите семейства - Бадеви, сподели, че желали другият жанр - Кирови, да бъде изселен, поради което били събрани 180 персонални карти. Кирови били от Пещера, само че получили доста бързо адресни регистрации в Девин. " Ние не ги желаеме, тук сме от години ", споделя Бадев. 

Според другата фамилия пък задачата на събраните персонални карти била пазаруване на гласове, като загатват името Сергей Ковачев. По думи на Кирови той " движел нещата ", като давал по 20 лв. за персонална карта. По проблема прокуратурата в Смолян се самосезира и разпореди инспекция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР