Петимата най-издирвани лидери на ДАЕШ са заловени. Това написа в

...
Петимата най-издирвани лидери на ДАЕШ са заловени. Това написа в
Коментари Харесай

Тръмп: Заловихме петимата най-издирвани лидери на Ислямска държава

" Петимата най-издирвани водачи на ДАЕШ са хванати. " Това написа в Туитър президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, само че не разкри детайлности.

" Ройтерс " отбелязва, че американският водач има поради залавянето на петима командири на групировката. По-рано Ирак разгласи, че хванатите командири на групировката са " едни от най-издирваните ".

Сред тях не е водачът на " Ислямска страна " Абу Бакр ал Багдади. Иракски сътрудници хванаха топ консултант на Багдади и използваха приложение на мобилния му телефон, с цел да спипат четирима командири на групировката.

Исмаил ал Еитхави, употребявал името Абу Заид ал Ираки, е арестуван през февруари в Турция и след това е предаден на иракските управляващи. Той е бил консултант на Багдади, като е отговарял за прехвърлянето на средства в банковите сметки на групировката в разнообразни страни.

Иракски сътрудници употребявали приложението Telegram на мобилния му телефон, с цел да заловен командирите на границата на Сирия с Ирак. Сред арестуваните е Саддам Джамал, сириец, който е бил шеф на район в източната част на Сирия.

Двамата са най-високопоставените членове на групировката, които са арестувани живи. Операцията по арестуването им е извършена в съдействие с американските сили.

Останалите трима са полеви командири: сириецът Мохамед ал Кадир и двамата иракчани Омар ал Карбули и Есам ал Завбай.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР