Петимата на Титан платили близо 195 000 паунда, за да

...
Петимата на Титан платили близо 195 000 паунда, за да
Коментари Харесай

Един от загиналите на Титан бил ужасен от експедицията, отишъл заради баща си

Петимата на " Титан " платили близо 195 000 паунда, с цел да видят останките на потъналия " Титаник " от близко Малко евентуално е телата им да бъдат открити, настояват специалисти Дауд и синът му Сюлейман са измежду най-богатите хора в Пакистан Петимата пасажери евентуално са починали на място още в неделя
Британският студент, който е измежду починалите в трагичната имплозия на подводницата " Титан ", се е включил към експедицията единствено, с цел да зарадва татко си за Деня на бащата. Той бил ужасяващ от пътуването, разкри вуйна му. 

Бизнесменът от Пакистан Шахзада Дауд и 19-годишният му наследник Сюлеймайн са две от петте жертви в нещастието. Според бреговата защита на Съединени американски щати подводницата е претърпяла пагубна имплозия на единствено на 487 метра от носа на " Титаник ".

Загинали са още основният изпълнителен шеф на Оушънгейт Стоктън Ръш, ветеранът от френските военноморски сили Пол-Анри Наржоле и английският милиардер Хамиш Хардинг. " Титан " изчезна в океана в неделя. 

Азмех Дауд, вуйна на починалото 19-годишно момче, споделя, че Сюлейман споделил на близки, че " не е подготвен " за експедицията, само че желал да угоди на татко си, който бил доста заинтригуван от потъването на кораба " Титаник " през 1912 г. 

" Чувствам се по този начин, като че ли съм попаднала в доста неприятен филм. Не имам вяра на очите си. Това е нереална обстановка ", споделя Азмех Дауд.

Лелята на Сюлейман признава, че не би се качила на подводницата " Титан " даже, в случай че й дадат милион $. 

Азмех и брат й Шахзада не поддържали връзка през последните години. Тя е с множествена склероза и в инвалидна количка. През 2014 година се мести в Амстердам, с цел да има достъп до медицински канабис, само че брат й не утвърждава използването му. 

След като схваща за трагичната вест обаче тя си спомня за брат си и племенника си с обич. 

" Той беше моето малко братче. Държах го на ръце, когато се роди. Винаги съм била близка и със Сюлейман, той беше извънредно добродушен ", споделя тя. 

Бабата и дядото на Сюлейман, Хюсеин и Кулсъм, описаха гибелта им като " невъобразима загуба ". 

Късно в четвъртък бреговата защита на Съединени американски щати разкри, че са открити парчета от " Титан " по време на издирвателната задача.

" Незабавно уведомихме фамилиите, когато разбрахме, че отломките са от подводницата ", съобщи контраадмирал Джон Моугър от бреговата защита на Съединени американски щати. На конференцията участваха кореспонденти от целия свят. 

Петимата на " Титан " са починали на място. Те са платили близо 195 000 паунда, с цел да видят останките на потъналия " Титаник " от близко. 

Според специалисти е малко евентуално телата им да бъдат открити, което е съкрушително за фамилиите на починалите. 

В сряда, до момента в който екипите издирваха подводницата, фамилията на Дауд се събра на повърхността, където " Титан " е забелязана за последно. Съпругата на пакистанския предприемач Кристин и щерка му Алина са били там до последно. 

" Шахзада Дауд е бил воден от пристрастеността си да изследва и е възнамерявал експедицията от много време ", споделя непосредствен източник пред " Дейли мейл ". 

Дауд и синът му Сюлейман са наследници на огромна бизнес династия и са измежду най-богатите хора в Пакистан. Семейството има английско поданство и живее в Сурбитън. Сюлейман и по-голямата му сестра са израснали в Лондон. 

19-годишният Сюлейман е бил студент в университета Стратклайд в Глазгоу. Учил е бизнес и е приключил първата си година неотдавна. Семейството му го разказва като огромен почитател на научнофантастичната литература и научаването на нови неща. 

Шахзада Дауд е бил част от Института SETI - организация с нестопанска цел в Силициевата котловина, която се занимава с проучване на космоса. Той също по този начин е подкрепял две благотворителни организации, учредени от крал Чарлз. 

Семейство Дауд разгласява изказване в четвъртък вечерта:

" С дълбока тъга оповестяваме за кончината на Шахзада и Сюлейман Дауд. Моля, продължавайте да пазите душите на починалите и нашето семейство в молитвите си през този сложен интервал на печал. Искрено сме признателни на всички, взели участие в избавителните интервенции. Техните неуморни старания бяха източник на мощ за нас в този миг. Огромната обич и поддръжка, които получаваме, не престават да ни оказват помощ да понасяме тази невъобразима загуба ".

Сред починалите е и английският милиардер и авантюрист Хамиш Хардинг. Семейството му го разказа като " безрезервен татко " и " жива легенда ", който е умрял, до момента в който прави това, което обича. 

Ветеранът от френските военноморски сили Пол-Анри Наржоле, който е бил умел водолаз, също е умрял. 

Светът се молеше за знамение и пасажерите на борда на изгубената подводница да оцелеят, само че известието за " поле от парчета " сведе възможностите за оцеляване на авантюристите до най-малко. 

Останките от " Титан " са открити от отдалечено управляем уред, който може да се гмурка на 6 км под вода. 

Спасителите пресметнаха, че кислородът на " Титан " ще стигне до обяд в четвъртък. Лъч на вяра имаше в сряда, когато от бреговата защита оповестиха, че са засекли поредни звуци, наподобяващи " почукване ". Спасителните екипи обаче не съумяха да открият източника на звука или да потвърдят, че това са сигнали за помощ. 

В продължение на дни специалисти предупреждаваха, че е допустимо " Титан " да се е взривил от налягането, което е 400 пъти по-високо от това на морското ниво. 

След като управляващите потвърдиха, че е имало пагубна имплозия, се счита, че петимата пасажери евентуално са починали на място още в неделя. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР