Петимата мъже, хванати в капан в подводница, изчезнала при спускане

...
Петимата мъже, хванати в капан в подводница, изчезнала при спускане
Коментари Харесай

Астронавт от НАСА: Петимата на „Титан“ да пият приспивателни, за да се спасят

Петимата мъже, хванати в капан в подводница, изчезнала при втурване към останките на Титаник, може да употребяват приспивателни, с цел да се „ нокаутират “, с цел да могат да пестят О2. Такъв обезверен съвет даде пенсионараният астронавт от НАСА Тери Виртс.

Туристическата подводница, ръководена от OceanGate, се ръководи от кораб-майка на повърхността, само че тревожно е, че целият контакт с кораба е загубен към един час и 45 минути след гмуркането.

Хамиш Хардинг, английски милиардер, и татко и наследник Шахзада Дауд, 48, и Сюлейман Дауд, 19, от едно от най-богатите фамилии в Пакистан, са на борда на подводницата, дружно с френския откривател Пол-Анри Наржеоле и изпълнителния шеф на OceanGate Стоктън Ръш.

В момента се организира огромна интервенция по търсене и избавяне в средата на Атлантическия океан, откакто плавателният съд изчезна по време на гмуркане до потъналия транспортен съд “Титаник “ в неделя – само че времето изтича.

Имат задоволително О2, с цел да устоят до на следващия ден към обяд, а в този момент полковник Тери Виртс, другар на Хамиш, показа какви техники могат да употребяват, за „ Да останеш спокоен, това е най-трудното нещо. Това, което някой ми беше загатнал, е, че един от протоколите ще бъде екипажът да приема лекарство за сън, приспивателни, просто да се нокаутират. Това забавя сърдечния ви темп, понижава потреблението на О2 и тогава капитанът ще остане безсънен и ще бъде индивидът, който блъска по стените.

Не съм сигурен дали това е, което вършат, само че каквото и да извършите, с цел да останете спокойни, би било доста значимо, тъй като освен ви оказва помощ да останете спокойни и да вземате интелигентни решения, което не е елементарно в обстановка като тази, само че също по този начин ви разрешава да дишате по-малко О2, което е основно нещо, това е ограничаващият фактор, както го разбирам.

Това е, което дефинира какъв брой часа живот им остават, е тяхната консумация на О2. Това, което споделях е, че в действителност положителната вест е, че нямаме неприятни вести. Те са изгубили връзката, това е неприятна вест, само че не сме чули сразяващ звук от смачкване или експлодиране на корпуса.

„ Ако в действителност чуват тропот, това значи, че екипажът е жив и в схващане и се пробва да бъде избавен, което е просто впечатляваща вест. Само тъй като са живи, те към момента би трябвало да ги намерят, което не е елементарно и когато ги намерят, би трябвало да схванат за какво са заседнали и не могат да се качат, и когато схванат това, би трябвало да ги извадят.

Има доста въпроси, на които към момента би трябвало да се отговори. Мисля, че с нашия екип от брегова защита и флота, и канадското държавно управление, и частни компании, има армада от кораби и самолети, които им оказват помощ, което е ужасно. “

Тери се причислява към Хамиш в пътешестване, чупещо международен връх, при което дръзкото дуо обикаля земното кълбо през северния и южния полюс през 2019 година Той споделя, че познава Хамиш като спокоен и събран, което е нещото, от което се нуждаеш като сателит, когато нещата се объркат по време на експедиция.

„ Описвам Хамиш като типичния английски откривател, той несъмнено е англичанин, той несъмнено обича проучването, знаете, че е предприемач и мисля, че той прави тази работа единствено с цел да финансира изследователския си табиет. Той и аз направихме летателна стратегия, наречена „ Още една орбита “, споделя Тери.

Прелетяхме над северния и южния полюс с бизнес аероплан за дълги дистанции, с цел да сложим международен връх в обиколка на земята и съумях да направя документален филм за това. Той е бил на дъното на океана, Марианската котловина, летял е с галактическата туристическа ракета на Джеф Безос предходната година, той е откривател, член на Клуба на откривателите и това е, което го движи.

„ Той желае да направи невероятни неща. Той изкачи връх Килиманджаро, обича да прави това, което е мъчно, което не са правили доста хора, и се надявам да научи нещо по пътя. Мисля, че това е доста човешка страст, не всеки е подобен, евентуално множеството хора не са такива, само че ние, хората, постоянно сме желали да изследваме. Той е индивидът, с който искаш да бъдеш. В Холивуд астронавтите и водачите постоянно крещят и така нататък, това не е индивидът, с който искаш да отидеш в космоса. Това не е индивидът, с който искаш да летиш на задача. “

“Той е доста спокоен и това е индивидът, който желаете в сходна обстановка. За страдание, в тази подводница не могат да създадат нищо, няма съвсем никакви контроли, не можете да излезете и да поправите нищо, не можете да извършите галактическа разходка, безусловно би трябвало да седите там и да чакате.

Да бъдеш толерантен и да не правиш нищо не е качество за хората, които са съсредоточени върху проучването, и това е нещо, което ще би трябвало да се уверят, че го вършат – тъй като в случай че спортуват или се движат прекалено много, ще хабят О2, а това не е би трябвало да го вършат тъкмо в този момент. “ изясни Тери.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР