Петимата души, загинали в нападението в град на 70 км

...
Петимата души, загинали в нападението в град на 70 км
Коментари Харесай

Жертвите в Норвегия са убити с хладно оръжие, а не със стрели

Петимата души, починали в нападението в град на 70 км от Осло предходната седмица, са убити с хладно оръжие, а не със стрели, както в началото се подозираше, заяви норвежката полиция.

Четири дами и един мъж на възраст сред 52 и 78 години починаха, а други трима бяха ранени. Сред тях е и служител на реда, който не е бил на промяна. Ной е прободен със стрела при започване на 35-минутната неразбория. След това нападателят е захвърлил лъка, изясняват от следствието.

Инспектор Пер Томас Омхолт съобщи през днешния ден на конференция, че петима са убити с " пробождащи оръжия ", само че не разкри детайлности дали става дума за ножове или по-големи оръжия. " Някои са убити с в домовете си, други - на публично място ", добави инспекторът, представен от " Ройтерс ".

Преди 6 дни полицията заяви за нахлуване от мъж, " въоръжен с лък и стрели ", а след това - че са употребявани и други оръжия. Днес не бе отговорено за какво е лишило съвсем седмица да се обясни този факт.

Заподозреният 37-годишен датчанин е считан за момента за психологично болен и е арестуван под стража в психиатрично поделение. Нападението е най-смъртоносното в страната от 2011 година, когато извънредно десният екстремист Андерш Беринг Брейвик мазета 77 души.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР