Петима военни и трима цивилни бяха осъдени във Венецуела за

...
Петима военни и трима цивилни бяха осъдени във Венецуела за
Коментари Харесай

Във Венецуела осъдиха 8 души за готвен преврат - за втори път

Петима военни и трима цивилни бяха наказани във Венецуела за присъединяване в проект за държавен прелом, за който заяви президентът на страната Николас Мадуро. Присъдите варират от три до шест години, съобщи БГНЕС.
" Процесът за хипотетичния държавен прелом завърши. Обвиняемите бяха наказани, откакто признаха обстоятелствата ", написа в Twitter един от ръководителите на неправителствената организация за човешки права " Форо пенал ", представена от Агенция Франс Прес, която разгласява лист на наказаните от военния съд.
През февруари Мадуро разгласи, че имало проект за осъществяване на прелом, подсилен от опозицията и държавното управление на Съединени американски щати. Той го назова " Син прелом " поради цвета на униформите на венецуелските Военновъздушни сили и увери, че групата, стояща зад този проект, е разрушена. Според Мадуро проектът бил да се бомбардират със самолети президентския замък " Мирафлорес ", други държавни здания и постройката, в която се обитава телевизия " Телесур " в Каракас. Мадуро съобщи, че някогашният ръководител на Народното събрание Хулио Борхес е обвързван с този проект, само че против него по този начин и не бяха повдигнати сходни обвинявания.
Американският държавен департамент реагира тогава, наричайки тези обвинявания " смешни ".
През 2017 година осемте обвинени бяха наказани на 10 години затвор, само че по-късно процесът бе анулиран без никакво пояснение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР