Петима туристи изчезнаха мистериозно по време на рафтинг по река

...
Петима туристи изчезнаха мистериозно по време на рафтинг по река
Коментари Харесай

Нова група туристи изчезна мистериозно край прохода на Дятлов

Петима туристи изчезнаха мистериозно по време на рафтинг по река Вижай покрай прохода Дятлов в Урал.

Петимата туристи, които са в неопределеност от 26 октомври, се търсят от полиция и спасители в Свердловска област. 

Изчезналата група туристи се състои от шеф на комерсиална компания от град Березовски и четирима логистици от същото дружество. На 26 октомври те отишли в село Тохта, откъдето се отправили към село Вижай, като дистанцията сред двете обитаеми места е към 50 километра по вода, разкри началникът на пресслужбата на районното ръководство на Министерство на вътрешните работи Валерий Горелих, оповестява " Телеграф ". 

През 1958 година ученият Игор Дятлов и членовете на неговата експедиция загадъчно изчезват. В продължение на два месеца спасителни екипи търсят телата на планинарите и ги откриват разсъблечени и разчленени с отворени от смут очи. От тогава до през днешния ден и други експедиции са изчезвали загадъчно в региона. 

На 30 октомври в 10 часа сутринта те е трябвало да се срещнат във Вижай с уредника на екскурзията, само че те не се появили в уречения час, посочи Горелих. 

В момента полицията не изключва нито една версия.

Известно е, че пътят до Тохта се усложнява от обстоятелството, че би трябвало експедицията е трябвало да пресече две реки. Според спасители туристите са претърпели случай в плиткото течение на река Вижай и поради неочакваната смяна на времето. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР