Петима цивилни са убити и 12 са ранени при украинска

...
Петима цивилни са убити и 12 са ранени при украинска
Коментари Харесай

Петима убити и 12 ранени при украински обстрел срещу граждански обекти в Донецк

Петима цивилни са убити и 12 са ранени при украинска бомбардировка в източния сепаратистки град Донецк, оповестиха локалните управляващи в събота. „ В резултат на бомбардировките от украинските сили петима души бяха убити, а други 12 бяха ранени в Донецката национална република “, се споделя в изказване на локалните управляващи, оповестено в Telegram.
Донецк е де факто столицата на самопровъзгласилата се република Донецка национална република (ДНР) във въглищния район Донбас в Източна Украйна.

Частично следен от проруски сепаратисти от 2014 година, районът е обект на яростни борби сред украински и съветски сили, които започнаха атака в Украйна на 24 февруари.

„ От тази заран масирани противников бомбардировки са ориентирани към столицата на републиката “, се споделя в изказване на проруските сили, добавяйки, че над 200 артилерийски снаряда с диаметър 155 мм паднаха в няколко региона на Донецк в събота. Руските осведомителни организации оповестиха, че обстрелът е ориентиран против кино и кафене в центъра на града. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР