Петима студенти от Технически университет - Варна се включиха по

...
Петима студенти от Технически университет - Варна се включиха по
Коментари Харесай

Студенти от ТУ-Варна участват в международен проект за активно европейско гражданство

Петима студенти от Технически университет - Варна се включиха по план " Еразъм+ ", проведен от Фондация " Оренда ". Той се осъществя в две елементи: първата - на румънска територия (Букурещ), а втората - на българска (Варна).

Проектът " Гласувайте, апелирам! “ (Vote, please!) е по " Еразъм+ " и е проведен от Фондация " Оренда " от България и Културна асоциация “Европейско ателие за изкуства " (Atelierul European de Artă) от Румъния в партньорство с Главна дирекция " Социално подкрепяне и протекция на детето " на Сектор 6 в Букурещ.

Павел Петров - 4 курс, КСТ; Саша Ботева - 3 курс, ИНД; Аристотелис Кокинис - 1 курс, СМ; Преслав Ковачев и Самуил Стоянов - 2 курс, Киберсигурност се включиха интензивно в дейностите през миналата седмица.

Те се срещнаха с представители и младежи от румънското общество, предизвиквайки жителите на Букурещ да гласоподават, да засилят и обогатят своите познания в областта на политиката, за какво е значимо да се гласоподава и по какъв начин вярно да се популяризира информацията от медиите.

Проектът насочва вниманието към обществена ангажираност и интензивно европейско поданство. Младежите ще развиват лидерски и инициативни умения, като чрез неофициално образование ще поддържат осведомеността в общностите си. Обединени в група от 30 души, 15 от всяка страна, те организираха мобилен лагер в Букурещ и възнамеряват втори във Варна през април.

В рамките на лагера в Букурещ те обикаляха града, посещавайки места с историческо значение и институции като Сената на Румъния, с цел да схванат значимостта на дейното присъединяване в обществото, в това число посредством гласоподаване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР