Петима спасители са загинали при преминаването на тайфуна Нору във

...
Петима спасители са загинали при преминаването на тайфуна Нору във
Коментари Харесай

Супертайфун сее смърт и разрушения на Филипините

Петима спасители са починали при прекосяването на тайфуна " Нору " във Филипините, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Вижте снимки> > >

" Те са били изпратени от провинциалните управляващи в наводнен регион " в Санта Мария, сподели началникът на полицията в община Сан Мигел, покрай Манила. Според ръководителя на отдела за естествени бедствия в Сан Мигел те евентуално са се удавили.

Съпроводен с ветрове от 195 км/ч Нору, наименуван във Филипините Кардинг, е най-мощният ураган, регистриран тази година в страната. Той се усили с " невиждана " експедитивност и удари страната през вчерашния ден.

Призоваваме жителите в застрашените зони да се вслушат в апелите за евакуация, когато е належащо, сподели началникът на националната полиция военачалник Родолфо Асурин.

Всяка година към двадесет тайфуна връхлитат Филипините, събитие, което с времето се утежнява поради климатичните промени, считат учените.

 Снимка: БТА/AP

Преди 9 месеца различен супертайфун лиши живота на повече от 400 души в централните и южните елементи на страната.

Тайфун бива систематизиран като " супертайфун ", когато ветровете, които го съпровождат, надвишават избрана скорост, като при другите национални метеорологични служби прагът варира (във Филипините този предел е 185 км/ч).

 Снимка: БТА/AP

Само за денонощие скоростта напразно, с който настава Нору, се е нараснала с 90 километра, което се счита за небивало усилване. Според метеоролога Роб Джайл тайфуните са като моторите - нуждаят се от гориво и шумозаглушител, с цел да работят. Джайл изяснява, че Нору разполага с задоволително гориво, тъй като по пътя си минава през региони с топли води, а в горните пластове на атмосферата има задоволително обособяване на газове. А това е причина за избухливо усилване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР