Петима служители на руската държавна корпорация "Росатом" са загинали и

...
Петима служители на руската държавна корпорация "Росатом" са загинали и
Коментари Харесай

Съобщиха за смъртта на петима служители на "Росатом"

Петима чиновници на съветската държавна корпорация "Росатом " са починали и трима са били ранени при детонацията на полигона в Архангелска област в Русия, предадоха международните организации.

"В резултат на произшествието на военния полигон в Архангелска област при тестването на реактивен мотор на течно гориво починаха петима чиновници на държавната корпорация "Росатом ".

Още трима наши сътрудници са били тежко ранени и имат изгаряния от друга степен.

Към сегашния миг всички ранени са в профилирано здравно заведение, като им се оказва нужната здравна помощ ", се споделя в изказване на "Росатом ".

"От името на големия колектив на "Росатом " показваме дълбоките си съболезнования на роднините и околните на починалите.

На фамилиите им ще бъде оказана помощ и поддръжка. Светлата памет на нашите приятели вечно ще остане в сърцата ни ", споделиха още от "Росатом ".

Причината за детонацията е възпламеняване на пробния мотор, оповестиха от министерството на защитата.

"По стичане на събитията сега на възпламеняването чиновниците на "Росатом " са правили инспекция на изотопните източници на зареждане, създадени за мотора с течно гориво ", обясниха отттам.

До случая на военния полигон покрай Северодвинск в Архангелска област се стигна на 8 август.

Руското министерство на защитата в началото заяви за двама починали при случая с мотор с течно гориво, без да дава елементи за каква тъкмо разработка става дума.

По-късно районните управляващи обявиха, че шестима души са в болница, а съветската държавна корпорация "Росатом " съобщи, че петима нейни чиновници са починали при случая и че трима са в болница.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР