Петима служители на ООН са отвлечени от заподозрени бойци на

...
Петима служители на ООН са отвлечени от заподозрени бойци на
Коментари Харесай

Петима служители на ООН в Йемен са отвлечени, един от тях е чужденец

Петима чиновници на Организация на обединените нации са отвлечени от обвинени бойци на „ Ал Кайда” в Южен Йемен, оповестиха йеменски чиновници, на които се базира „ Дойче вече”.

Те са отведени в провинция Абян късно в петък, до момента в който са се прибирали в Аден, краткотрайната столица на Йемен, след полева задача, удостовери Организация на обединените нации.

„ Организация на обединените нации е в стеснен контакт с управляващите, с цел да обезпечи освобождението им “, сподели Ръсел Гийки, представител на висшия чиновник на Организация на обединените нации в страната.
Говорител на генералния секретар на Организация на обединените нации сподели, че в централата са осведомени със случая, само че отхвърли да го разяснява " по явни аргументи ". Той не даде детайлности.

Според йеменското държавно управление отвлечения личен състав на Организация на обединените нации се състои от четирима йеменци и един чужденец. Неговата народност не се прецизира. Те са работили с Министерството на сигурността и сигурността, се споделя в известието. Правителството работи, с цел да обезпечи освобождението им.

Племенните водачи споделиха, че водят договаряния с похитителите, с цел да обезпечат освобождението на служащите. Похитителите пък желаят откуп и освобождението на някои екстремисти, затворени от интернационално приетото държавно управление на Йемен.

По-късно се появи информация, че отвлеченият чужденец е български жител, който е чиновник на Организация на обединените нации. " Запознати сме със случая. В момента се ревизира достоверността на информацията ", обявиха от пресцентъра на Министерство на външните работи, които към този момент са потърсили информация от посолството ни в Рияд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР