Петима съдии от Върховния съд на Великобритания отхвърлиха днес съдебна

...
Петима съдии от Върховния съд на Великобритания отхвърлиха днес съдебна
Коментари Харесай

Върховният съд на Великобритания отхвърли паспортите с неутрален пол

Петима съдии от Върховния съд на Англия отхвърлиха през днешния ден правосъдна тъжба против държавната политика да не разрешава издаването на полово неутрални паспорти.

Кристи Елан-Кейн, която не се разпознава нито като мъж, нито като жена, твърди, че процесът на кандидатстване за паспорт във Англия е " дискриминационен ", осведоми Агенция Франс Прес.
Тръмп разкритикува паспортите с трети пол " X "
Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрази възмущението си от издаването на първия американски паспорт с означение „ Х " за тре...
Прочети повече
Физическите лица могат да избират единствено „ мъжки “ или „ женски “ пол в приложението, без алтернатива да слагат „ X “ за „ неустановен “ пол – опция, въведена в няколко други страни.

Върховният съд единомислещо отхвърли жалбата, като постанови, че самоличността на обещано лице може да бъде доказана благодарение на формуляра и да се свери с други публични документи. Това включва удостоверения за раждане, осиновяване или за установяване на пола, сподели в решението арбитър Робърт Рийд. „ Следователно полът е приет за правни цели и е записан в тези документи, които са от голяма важност “, добави той.

Делото беше заведено с претекста, че държавното управление е нарушило законните права на персонален живот, както и да не подлага на дискриминация лице на база пол или полова принадлежност.

Съдиите обаче са безапелационни, че неналичието на полово неутрална алтернатива " не нарушава безпричинно членове 8 и 14 от Европейската спогодба за правата на индивида ".
В Съединени американски щати към този момент има човек от трети пол
Съдът в Малтном (САЩ, щата Орегон) публично призна 52-годишния Джеми Шуп не за мъж, не за жена, а за човек от трети пол. Сега Джейми п...
Прочети повече
Елан-Кейн, която води акция по въпроса в продължение на 25 години, по-рано е изгубила каузи в по-долните правосъдни инстанции. Активистът, който употребява местоименията " per/per/perself ", сподели, че държавното управление и съдилищата са " от неверната страна на историята ".

„ Това не е краят “, написа деятелят в Туитър, обещавайки да отнесе случая до Европейския съд по правата на индивида в Страсбург.

Някои страни, измежду които Канада, Австралия, Дания, Германия, Малта, Непал и Пакистан, към този момент издават паспорти с варианти за пол, друг от мъжки и женски. 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР