Петима са зад решетките, след като са заловени от полицията

...
Петима са зад решетките, след като са заловени от полицията
Коментари Харесай

Видински криминалисти разкриха извършители на кражби в града

Петима са зад решетките, откакто са хванати от полицията за редица обири, осъществени във Видин. За серия похищения от коли е арестуван престъпно проявен, локален гражданин. Други четирима попаднаха в полицейския арест за домова кражба, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Работата на проверяващите почнала на 25 октомври след получени сигнали за четири разрушени леки коли, паркирани в разнообразни региони на к-с „ Крум Бъчваров”. В транспортните средства било проникнато в една нощ, по еднакъв метод – посредством прегъване на предните леви порти. Обект на похищенията били CD плеъри, MP3, радио, портмоне с шофьорска брошура и надзорен ваучър, акумулаторен винтоверт. По случаите в РУ-Видин са формирани досъдебни производства. В хода на извършените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности криминалисти влезнали в дирите на причинителя - А.Н./27г./, престъпно проявен. Мъжът е открит и арестуван с полицейска мярка за период до 24 часа. Откраднатите движимости, които той съумял да продаде, са открити и конфискувани по надлежния ред. В развой на изясняване е съпричастността на 27-годишния и към други обири в крайдунавския град. Работата на проверяващите продължава, следва отчет в Районна прокуратура- Видин.
Служители на районното ръководство разкриха и създателите на домова кражба, осъществена във времето от 2 до 22 октомври, от апартамент в к-с „ Крум Бъчваров”. В жилището било проникнато посредством отключване на входната врата. От там били откраднти музикален пулт, два плеъра, микрофон и озвучителна колона. Вчера, създателите на действието – четирима локални младежи, били открити. С полицейска мярка за период до 24 часа са арестувани П.П./18г./, Я.И./18г./ и двама 17-годишни. Откраднатите движимости са открити и конфискувани по съответния ред. Работата на проверяващите продължава в границите на формираното по случая досъдебно произвеждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР