Петима са обявили гладна стачка в палатковия лагер пред сградата

...
Петима са обявили гладна стачка в палатковия лагер пред сградата
Коментари Харесай

Петима протестиращи обявиха гладна стачка пред Министерския съвет

Петима са оповестили гладна стачка в палатковия лагер пред постройката на Министерския съвет, заяви БНР.

Един от тях към този момент 5 денонощия не се храни и не пие вода. Състоянието му не е по никакъв начин леко, обясниха протестиращи с него в палатките . Владимир Генов е прегледан и от доктор, само че макар рекомендациите им то ще продължи да гладува и да не приема течности:

" Не мога да дефинирам самичък положението си, мога да кажа, че се появиха болки в бъбреците. Преценил съм, че това е метод да предизвикам тези насреща да създадат нещо , което се желае от всички нас. За мен има по-важни неща от здравето ", сподели Генов.
 Борисов събира актива, тематиката остава незнайна
Борисов събира актива, тематиката остава незнайна

Срещата е в сряда, 5 август

Според него единствено с кряскане през мегафон и търсене на правдивост не става, би трябвало да се търси и по различен метод. " Реших, че това е методът! Това са дела и за тях си коства безусловно всичко ", сподели Генов.

За 27 ден протестиращите се събраха в така наречен Триъгълник на властта - на столичния площад " Независимост " на бул. " Ал. Дондуков " 2 към фонтана пред Президентството. Обстановката е спокойна.

Исканията на протестиращите са оставка на държавното управление и на основния прокурор, отдалечено и машинно гласоподаване и привикване на Велико национално заседание за промени в конституцията.

Спокойна е ситуацията и на " Орлов мост " към 19 часа. Хората от палатките са твърди в мнението, че няма да се откажат от настояванията си за цялостна смяна на системата и оставка на държавното управление " Борисов 3 " и основния прокурор Иван Гешев.

Много младежи се събират на " Орлов мост ". Те идват с дребните си деца, които карат колелета, играят и рисуват.

Автобусите обръщат преди " Орлов мост " и се връщат назад по бул. " Цариградско шосе " .

По информация на Българска национална телевизия е блокирано придвижването на Автомагистрала " Марица ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР