Петима руснаци, мобилизирани да се бият в Украйна, са починали

...
Петима руснаци, мобилизирани да се бият в Украйна, са починали
Коментари Харесай

Русия призна: Има починали мобилизирани войници

Петима руснаци, мобилизирани да се бият в Украйна, са умряли след влизането си в армията, оповестиха управляващите, откакто през последните дни се появиха и други такива известия, заяви Франс прес. Руските управляващи обаче не прецизират повода за тези смъртни случаи, нито къде са се случили, осведоми Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7593
Пресслужбата на Челябинска област, представена от ТАСС, удостовери гибелта на петима души от този регион в Западен Сибир. " Ще предоставим цялата нужна помощ на фамилиите и околните на нашите починали бойци ", добави пресслужбата. Семействата и околните на всеки умрял ще получат по един милион рубли (16 000 евро).

Предишният ден съветският народен представител Максим Иванов заяви, че мобилизиран мъж от Челябинска област е умрял от " свръхдоза " по време на образованието си.

След оповестяването на военна готовност в Русия на 21 септември съветската преса и локалните управляващи неведнъж съобщаваха за гибелта на мобилизирани бойци, основно в Урал и Сибир. На 3 октомври Максим Иванов съобщи, че има три смъртни случая на мобилизирани във военна база в Свердловска област. Според него един от тях е умрял от инфаркт, различен се е самоубил, а последният - от алкохолна цироза, откакто е бил изпратен вкъщи.

Кремъл призна, че при мобилизацията са били позволени " неточности ". Има случаи на готовност на хора, страдащи от болести, или надхвърлили законовата възраст за работа в армията.

Миналата седмица министърът на защитата Сергей Шойгу съобщи, че за две седмици са били мобилизирани повече от 200 000 души. Те ще бъдат изпратени да се бият в Украйна, където съветската войска претърпя огромни неуспехи в последните украински контраофанзиви, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР