Петима роми са арестуваните миналата вечер в Карлово след скандал

...
Петима роми са арестуваните миналата вечер в Карлово след скандал
Коментари Харесай

Бой с колани и бутилки в Карлово заради ромска реч

Петима роми са задържаните предходната вечер в Карлово след скандал с двама български младежи. По данни на проверяващи ромите били на прием от предприятието, в което работят. Двама от тях излезли по-рано, говорили си на ромски език. Отсреща им се задали Панайот и Божидар, солидно пийнали. Те създали забележка на ромите за какво приказват на цигански, споделя блиц. Едното от момчетата блъснало с глава единия ром. Започнали псувни и замяна на обидни реплики. Настанал побой, при който Панайот избягал, а Божидар хукнал да бяга, само че бил уцелен със стъклени бутилки с алкохол в главата и гърба.

Грозната сцена се е разиграла в центъра на Карлово към 24:00 часа в събота. Свидетели на побоя станали група карловски младежи, които излизали от кафе и отивали на дискотека. Те се намесили да защитят момчето. Опитали се да беседват и с ромите, а по избор на Божидар, той си изяснявал връзките със противниците си. След това останали в профил и гледали обстановката.

Отново зародил пердах и ромите почнали да бият Божидар и да го постановат с юмруци и колани. Българите отново се намесили, разтървали ги и извикали кола за спешна помощ. Тя откарала Божидар в болница в Пловдив. По-късно по негово гледище той бил освободен, а петимата роми, които отишли да се оплакват в полицията от експанзията на българските младежи, били задържани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР