Петима регионални доставчици на телевизия и интернет са се обединили

...
Петима регионални доставчици на телевизия и интернет са се обединили
Коментари Харесай

Виртуален мобилен оператор ще създават петима доставчици на тв и интернет

Петима районни снабдители на телевизия и интернет са се обединили за основаването на първия виртуален мобилен оператор в България и за задачата към този момент се водят договаряния и с тримата GSM-оператори у нас за прилагане на тяхната мобилна телекоминукационна мрежа. Целта е най-късно до края на годината да стартират да се оферират атрактивни и новаторски услуги на потребителите, оповестиха в четвъртък шефовете на фирмите, заставащи зад плана.

" Нет 1 ", " Нетера ", " СКАТ ", " Телекабел " и " Телесим " са основали обединяването " Мобилни различни връзки ", в което всеки акционер държи еднакъв дял. В друг стадий на развиване са договарянията с тримата мобилни оператори за прилагане един тип " чартърен " на тази мрежа. Договор ще се подписа с оня притежател, с който бъдат реализирани най-хубавите условия, с цел да може новият състезател на пазара да я надгради и да предложи свои услуги на клиентите.

Като възможна новаторска услуга представителите на обединяването дадоха за образец ръководството през интернет на електроуреди и системи за отопление или поддръжка на дома – така наречен Интернет на нещата.

" Икономиката на шерването е интелигентният новаторски метод на правене на бизнес, при който се пестят запаси, реализира се по-бързо развиване в интерес на потребителите с по-малко разноски за бизнеса ", уточни Ангел Василев, изпълнителен шеф на " Телекабел ". По думите му шерването на шерването на телекомуникационна инфраструктура и мрежи и бъдещето на този бизнес. " Това ние вършим от доста време. Например, без значение че работим на конкурентен пазар, предоставяме свързаности и оптични нишки на трите огромни мобилни оператора, на процедура на всички места, където изискат. Ние имаме вяра, че от страната с най-хубавия закрепен интернет в света, България може да се трансформира в водач и при мобилните връзки ", добави той

" Като пионери в телекомуникациите ние считаме, че в страна като България няма място за повече от три припокриващи се мобилни мрежи с национално покритие. Стартирането на виртуален мобилен оператор носи изгода за всички участници на пазара ", добави Невен Дилков, шеф на " Нетера ". Мобилните оператори ще могат по-ефективно да употребяват мрежата си, потребителите ще получат нови и гъвкави услуги, а страната – опция за стабилно развиване на стопанската система, счита още той.

Обединението " Мобилни различни връзки " дефинира като свое конкурентно преимущество близостта на всяка от петте компании акционери до крайния клиент и познаването на неговите потребности, което ще докара до самостоятелни и районни артикули.

" Всяка от петте компании е спечелила доверието на клиентите си в района, в който оперира. Добавянето на мобилна услуга към актуалните ни пакети ще увеличи още повече нашата конкурентоспособност. Към момента сумарно, ние предоставяме услуги на самостоятелни клиенти в 15 области в страната. Оперираме допълнително от 250 обитаеми места в България, включително близо 50 града и над 200 села, където е съсредоточено над 30% от популацията на България ", сподели Петьо Георгиев, притежател и шеф на " СКАТ ".

Новият план не значи обединение на петте компании, всяка от тях ще продължи да действа като настрана юридическо лице. " Ние сме сътрудници, които споделят идентични ползи, а точно блян към по-бързо развиване на пазара и увеличение на потребителската задоволеност. ", добави Милен Минев, механически шеф на Телесим.

по думите на Петър Ризов, шеф на " Нет 1 ", сега в света оперират над 1200 сходни виртуални оператора, като България е една от дребното в света и Европа, в които няма такива. В Германия техният брой е 129, във Англия - 76, Холандия - 56, Румъния – 2. Има такива оператори даже и в страни от Близкия изток като Афганистан и Иран, добавя той. Според него основаването на подобаваща мобилна среда в композиция с сполучливото позициониране на България като хъб за започващи компании може да трансформира България във високотехнологична страна, в която се тестват разнообразни новаторски бизнес хрумвания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР