Петима професионални снукър играчи, четирима от които членове на елитния

...
Петима професионални снукър играчи, четирима от които членове на елитния
Коментари Харесай

Снукърът заплаши със санкции трима световни шампиони

Петима професионални снукър играчи, четирима от които членове на елитния Топ 16 и трима от тях носители на международната купа, бяха застрашени със наказания, в случай че предпочетат да играят на показателен шампионат в Макао (27-29 октомври) вместо в Откритото състезание на Северна Ирландия (22-29 октомври).

Това заяви Световният снукър тур (WST) в свое публично изказване, представено от " Сега ".

Въпросните състезатели са актуалният притежател на купата от " Крусибъл " и №2 в ранглистата Лука Бресел, 4-кратните първенци в Шефилд Марк Селби (№5 в света) и Джон Хигинс (№9), двукратният финалист от международното състезание Али Картър (№11) и Тепчая Ун-ну (№37). Те към този момент са отдръпнали поръчките си за ранкинг конкуренцията в Белфаст с желанието да се включат в скъпоплатеното шоу в далечна Азия.
 Кайрън Уилсън избухна с най-много на Световното състезание по снукър
Кайрън Уилсън избухна с най-много на Световното състезание по снукър

Това е едвам 13-ият най-много в шампионата

" Като се има поради, че демонстративното събитие в Макао е в пряк спор с финалната фаза на Откритото състезание на Северна Ирландия, присъединяване на някой професионален състезател в него ще съставлява нарушаване на контракта му с WST. За страдание, макар извършената кореспоненция по имейл и телефон за допустимо най-хубаво пояснение на обстановката и предоставяне на опция на играчите да вземат осведомено решение, петима от тях взеха решение да не играят в Белфаст. В резултат на това, в случай че тези играчи решат да вземат присъединяване в Макао, WST няма да има друга опция, с изключение на да ги съобщи на дисциплинарната комисия поради нарушение на контракта. Това е ясно комуникирано със самите играчи ", се споделя в позицията на управителното тяло.

От Световния тур показват, че всеки професионален играч е свободен да възнамерява персоналния си график, стига " да не прави нищо, което е в ущърб на WST или събитие на WST ".

" WST постоянно е подкрепял и ще продължи да поддържа опциите за облага на играча отвън тура, при изискване че те не разсейват, обезценяват или влизат в спор с WST или събитие на WST - написа още в изказването. - Играчите и промоутърите имат задоволително благоприятни условия да играят и да бъдат домакини на различни събития по време на празнини в календара на WST. Затова WST не поддържа какъвто и да е спор със своите събития и би счел решението на играча да даде приоритет на такова несанкционирано събитие за нарушаване на неговия контракт, защото това безспорно би довело до обилни финансови последствия за WST, в това число загуба на доходи от лъчение, доходи от спонсорство и продажба на билети, да не приказваме за загуби, дължащи се на увреждане на репутацията. Повтаряме, че управляваме спорта е за всичките 130 играчи на WST и това постоянно ще бъде нашият водещ принцип. "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР