Петима приятели от Аржентина са сред случайните жертви на нападателя

...
Петима приятели от Аржентина са сред случайните жертви на нападателя
Коментари Харесай

Петима приятели от Аржентина са жертви на атентатора в Манхатън

Петима другари от Аржентина са измежду инцидентните жертви на нападателя от Узбекистан, който нападна хора с камион през вчерашния ден в Манхатън, Ню Йорк, и лиши живота на общо 8 души, предава BBC News. 

11 са ранените при офанзивата, в която мъжът с камион опустоши пешеходци по велоалея. Впосладствие стана ясно, че той е узбек, на 29 години, преселник в Щатите. 

Петимата убити от Аржентина са били другари, част от група от 10-има другари, пристигнали в Ню Йорк с цел да честват 30-та годишнина от дипломирането си в политехнически лицей в централния аржентински град Рисарио, обявиха от външното министерство на Съединени американски щати, представени от американските медии. Загиналите мъже са на към 48-49 години. Друг от приятелите е настанен в болница след нападението. Ден на печал е разгласен в Росарио, Аржентина. 

Терористична офанзива в Манхатън

Сред жертвите има и един белгиец. Националността на другите две жертви към момента не е известна. 

Атентаторът от Манхатън е узбек. Действал самичък

Узбекистанецът бе ранен и хванат от полицията. По данни на Ен Би Си той е дошъл в Съединени американски щати през 2010 година В Ню Йорк пристигнал от Тампа, Флорида. Крещял е " Аллах Акбар ", когато излязъл от камиона. Американската полиция съобщи, че третира случая като терористичен акт - най-смъртносния в град Ню Йорк от 11 септември 2001 година насам. 

Бележка е била открита в камиона, която основава връзка с " Ислямска страна ". В нея е имало клетва за честност към ДАЕШ. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР