Петима от седемте гвиански войници, които са били на борда

...
Петима от седемте гвиански войници, които са били на борда
Коментари Харесай

Гвиански военен хеликоптер се разби край границата с Венецуела

Петима от седемте гвиански бойци, които са били на борда на хеликоптер, който се разруши покрай границата с Венецуела, са починали, оповестиха от армията в четвъртък, представени от АП.

Другите двама бойци наподобява са оживели при случая, който се случи в сряда, когато пътуваха да посетят войски покрай Венецуела.

Хеликоптерът е липсващ в сряда на към 48 километра източно от венецуелската граница при неприятно време, до момента в който е транспортирал военни, извършващи рутинна инспекция на войските в гористия регион. 

Войски и избавителни екипи, в това число лекари, бяха изпратени, само че метеорологичните условия не им разрешиха да стигнат до мястото на случая до 14 часа. Причината за случая не е открита.

Президентът на Гвиана Ирфаан Али сподели: " Мащабът на тази загуба е безмерен " за страната и за отбранителните сили на Гвиана.

" Сърцето ми боли и се дави от горест от трагичната загуба на някои от най-хубавите ни мъже в униформа ", сподели той в изказване.

Гвианските управляващи обявиха, че нямат " никаква информация ", която да допуска, че Венецуела е замесена в изгубването на хеликоптера. Но случаят прибавя напрежение към териториалния спор сред двете страни по отношение на богатия на минерали и нефт район Есекибо, който и двете настояват, че е техен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР