Петима нови генерали ще има за Гергьовден, а двама, които

...
Петима нови генерали ще има за Гергьовден, а двама, които
Коментари Харесай

Петима нови генерали за 6-и май

Петима нови генерали ще има за Гергьовден, а двама, които към този момент имат знанието, ще бъдат нараснали. Това плануват измененията, които държавното управление и президентът Румен Радев готвят. Министерски съвет предложи на президента да издаде укази за нови назначения, а началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев да бъде почетен с висшето офицерско звание “генерал ”. Промените по върховете на армията включат също и назначение на консултант на президента по военна сигурност.

Преди дни военният министър Красимир Каракачанов заяви, че се предвижва промяна на генералите с “по-модерно мислещи и по-модерно подготвени военни ”.

За длъжността заместник-началник на защитата е препоръчан генерал-майор Димитър Илиев. За директор на дирекция “Операции и подготовка ” в МО е спряган полк. Маргарит Михайлов, а командир на 3-а авиационна база се чака да бъде полк. Димитър Петров. За назначаване на заместник-командир на Военноморски сили е препоръчан капитан Георги Пенев, а полк. Пламен Ангелов е спряган за директор Служба “Военна информация ”. Полковник Васил Лазаров е препоръчан за длъжността консултант на Върховния главнокомандващ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР