Петима мигранти загинаха, опитвайки се да прекосят Ламанша в неделя

...
Петима мигранти загинаха, опитвайки се да прекосят Ламанша в неделя
Коментари Харесай

Петима мигранти загинаха в ледени води, когато преминаването през Ламанша се възобнови

Петима мигранти починаха, пробвайки се да прекосят Ламанша в неделя сутринта, до момента в който министър председателят Риши Сунак е изправен пред възходяща рецензия по отношение на успеваемостта на проекта си за „ прекъсване на лодките “.

Около 70 души са се пробвали да се качат на лодки, тръгващи от плажа покрай френския град Вимерьо в леденостудени води в неделя сутринта, съгласно френски чиновници. Петима бяха открити мъртви, а шестият беше откаран в болница в сериозно положение.

Морската префектура на Франция сподели, че лодки на бреговата защита и хеликоптер са реагирали почти 15 минути след съобщаването на случая и са избавили множеството хора.

Министърът на външните работи лорд Дейвид Камерън сподели, че гибелта на мигранти е „ сърцераздирателна “, само че акцентира незабавната нужда да се „ спрат лодките “.

Той сподели на Лаура Куенсберг от BBC, че „ в съвършен свят “ Обединеното кралство би изпратило търсещите леговище „ напряко назад във Франция “, само че защото това не е допустимо, държавното управление с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР