Петима мигранти се удавиха в Егейско море край югозападния бряг

...
Петима мигранти се удавиха в Егейско море край югозападния бряг
Коментари Харесай

Пeтима мигранти се удавиха в Егейско море

Петима мигранти се удавиха в Егейско море край югозападния бряг на Турция, откакто се пробвали да стигнат до Гърция с гумена лодка, оповестиха от турската брегова защита, съобщи БГНЕС.

„ Единадесет мигранти (10 възрастни и едно дете) бяха избавени. Бяха открити и телата на петима “, се споделя в изказване на бреговата защита.

Трагедията се е разиграла в събота край град Дидим, във водите на турската провинция Айдън. Във видео, публикувано от турската брегова защита, се вижда по какъв начин мигранти в сива надуваема лодка махат, до момента в който лодката им се люлее в бурното море.

Петима оживели мигранти са съумели да стигнат до гръцкия остров Фармакониси на 10 километра от турския бряг, заяви гръцката брегова защита. Според роман на очевидец от гръцката брегова защита, на борда на лодката, когато е отплавала, е имало 31 души.

Смъртните случаи в Егейско море са постоянно срещани, мигрантите се качват на спонтанни лодки даже при бурно море. Жена и четири деца починаха в същия регион при започване на февруари, откакто надуваемата им лодка потъна. От 2014 година 2269 души са се удавили в източното Средиземноморие съгласно Международната организация по миграцията. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР