Петима мъже бяха осъдени на повече от 30 години затвор

...
Петима мъже бяха осъдени на повече от 30 години затвор
Коментари Харесай

Разбиха група от хора, които са продавали нелегално права за Висшата лига

Петима мъже бяха наказани на повече от 30 години затвор във Великобритане след историческо решение от Висшата лига в Англия за пиратство и незаконен стрийминг за мачовете в Премиър лийг. Замесените лица, въвлечени в цялата история, са сред 30 и 46-годишна възраст и оперират и ръководят една от най-големите противозаконни услуги за незаконни права при телевизионно лъчение в Обединеното кралство и са продавали телевизионните услуги на над 50 хиляди клиенти и дистрибутори.

Това разрешава противозаконен достъп до лъчение и футболен поток, като могат да се гледат  всички най-ценни спортни събития по света.

По въпросния проблем, това е най-голямото правосъдно гонене в света на противозаконния стрийминг и петимата бяха осъдени в съда в Честърфийлд във вторник, откакто бяха приети за отговорни в скрит план за машинация, пране на пари и пренебрежение към правосъдните лица, твърди Daily Mail.

36-годишният Марк Гулд, 45-годишният Стивън Гордър, 41-годишният Питър Джоли, 36-годишният Кристофър Фелвъс, 33-годишният Уилиам Браун и 30-годишният Зак Смит, са генерирали над 7 милиона английски лири сред 2016-а и 2021-а година, откакто са били извоювани посредством три пиратски стрийминг организации, които оферират противозаконен достъп до спортно телевизионно наличие, в това число мачове онлайн от най-високото равнище на футбола в Англия.

Гулд, който беше назван от арбитър Мартин Хърст като „ основният уредник “ на заговора, беше наказан на 11 години затвор, до момента в който Гордън, Джоли, Фелвъс и Браун получиха санкции от три до шест години зад решетките.

Смит, който е работил като „ къртица “, продавайки информация, получена от работата си в организация за онлайн наблюдаване и правоприлагане, към момента е на независимост, само че заповедта му за арест е издадена. След като стана ясна присъдата, арбитър Хърст акцентира по какъв начин групата таксува по 10 паунда на месец хората за противозаконното пиратство.

Става въпрос за наличие от малките екрани с абонамент – Sky Sports и BT Sports, които в този момент са сегашни притежатели на правата за Висшата лига в Обединеното кралство. Нормираните цени на месец за това наличие на Острова е сред 60 и 80 паунда.

Твърди се, че квинтетът са предоставяли над 300 канала с обслужване 24 часа и седем дни в денонощието на повече от 50 хиляди клиенти. Така са направени 4,6 милиона паунда за по-малко от две години, като Гулд е взел 1,7 от тях.

Разследващите органи идентифицираха също по този начин по какъв начин са се правили заплащанията през сметки в PayPal на името на Shared-VPS, преди да се реалокират при криптовалутите. Акаунтът обаче беше обвързван с Гулд, защото следствието удостовери, че акаунтът е бил употребява за поръчка на храна и електрически артикули до у дома към домашния адрес на Гулд.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР