Петима гръцки граждани, пристигнали от чрез междинно кацане в Дубай,

...
Петима гръцки граждани, пристигнали от чрез междинно кацане в Дубай,
Коментари Харесай

Гърци са под карантина в хотел след завръщане от Южна Африка

Петима гръцки жители, пристигнали от посредством междинно кацане в Дубай, са сложени под карантина в хотел в квартал Пальо Фалиро в гръцката столица. При идване те са дали негативен резултат за, само че съгласно новата инструкция на Гърция са под карантина, заради разновидността " Омикрон " на ковид. Те са поискали да изкарат карантината по домовете си, само че изрично им е отказано. Един от пасажерите е научил за новия протокол на гръцките управляващи по време на полета.
Омикрон – демонстрира ли ни коронавирусът, че ще става по-тежко, тъй като не подхождаме вярно?
500% по-заразен от Делта. Далеч по-резистентен на добит с ваксина или с естествено преболедуване имунитет, надалеч по-лесно проникващ...

Гърците ще преминат молекулярно-диагностичен тест (PCR) след 10 дни и в случай че резултатът е негативен, карантината им ще завърши.

Органът за гражданска авиация (CAA) по-рано издаде предписание за пасажери от 9 южноафрикански страни като Ботсвана, Есватини, Лесото, Малави, Мозамбик, Намибия, Южна Африка, Замбия и Зимбабве, допускащ единствено гръцки жители, както и други пасажери от горепосочените страни, пътуващи по основни аргументи, при изискване на негативен тест или особено позволение за влизане от способените гръцки консулски органи, без значение от техния имунизационен статус, написа " Труд ".

При идването си всички пасажери се подлагат на бърз тест и 10-дневна карантина в място, несъмнено от управляващите. Освобождаването им от карантина зависи от негативен PCR тест. Освободени от карантина са деца под 12 години. В същото време стана ясно, че държавното управление държи в чекмеджето си сюжет за изключителна обстановка, при положение на бързо разпространяване на ковид с наближаването на коледните празници.

Резервният проект ще бъде задействан, в случай че знаците за пандемия в „ алените “ зони се влошат, като държавни източници настояват, че няма късмет за налагане на обща карантина, а единствено за неимунизирани. Не е изключен и разновидността завръщане на маската и във всички външни зони, 10-дневно затваряне на учебно заведение преди Коледа и lockdown за неимунизираните.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР