Петима души в китайски град близо до Мианмар бяха ранени

...
Петима души в китайски град близо до Мианмар бяха ранени
Коментари Харесай

Китайски град е обстрелван от Мианмар

Петима души в китайски град покрай Мианмар бяха ранени в сряда от заблудени артилерийски снаряди от другата страна на границата , съгласно следения от страната китайски англоезичен вестник Global Times, до момента в който боевете сред мианмарската хунта и бунтовниците не престават макар, че се водят договаряния, предава Ройтерс.

Служители в Дженканг, град в провинция Юнан, са удостоверили обстрела, пристигнал от Лаукай, област в района Коканг в Мианмар. Снарядите евентуално са били предопределени за Нансан, град в същия район на Мианмар.

Петимата ранени са откарани в болничното заведение, се споделя в известието.

Години наред Коканг в щата Шан в Мианмар е неустойчив и разтревожен район.

През 2015 година обстрелът от региона още веднъж мина и през границата в Юнан на фона на боевете сред държавните войски на Мианмар и бунтовниците, като тогава бе ранен един китайски жител .

Някои боеве се водеха на към 500 метра от границата сред Китай и Мианмар по това време.

През 2009 година конфликти в същия регион принудиха десетки хиляди да избягат през границата в Китай, съгласно китайските държавни медии и правозащитни групи.

Миналата седмица китайското посолство в Мианмар прикани своите жители да изоставен Лаукай допустимо най-скоро, като се базира на възходящи опасности за сигурността.

Въоръженият спор сред военните и бунтовническите групи на Мианмар в северната част на страната ескалира от края на октомври. Съседният Китай неведнъж е призовавал за договаряния за преустановяване на огъня и даже е улеснявал разговора сред двете страни.

Според Организацията на обединените народи в средата на декември повече от 660 000 души в Мианмар са били разселени от 27 октомври, което прави общия брой разселени лица в страната над 2,6 милиона

Китайските управляващи предизвестиха жителите си да заобикалят пътувания до Северен Мианмар, а за тези, които към този момент са в региона, да се реалокират на безвредно място или да се върнат в Китай.

Китай също по този начин прикани страните в спора да проявят " оптималната въздържаност " и да реализират " меко приземяване " на обстановката в Северен Мианмар.
 Китай и Мианмар нищят стабилността на общата им граница
Китай и Мианмар нищят стабилността на общата им граница

Пратеникът на Китай в Мианмар организира диалози с държавното управление по отношение на обтягащите се връзки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР