Петима души, сред които трима непълнолетни, бяха ранени при нападение

...
Петима души, сред които трима непълнолетни, бяха ранени при нападение
Коментари Харесай

Петима ранени при нападение с нож в Пекин, сред тях и трима непълнолетни

Петима души, измежду които трима малолетни, бяха ранени при нахлуване с нож в китайската столица Пекин, заяви „ Ройтерс “, като се базира на информация от държавната телевизия и локалната полиция, представено от Българска телеграфна агенция.

 

Атаката е осъществена към 15:20 ч. локално време, а арестуваният обвинен е 50-годишен мъж с семейството Тан. Ранените са откарани в болница и, съгласно проверяващите, никой от тях не е с заплаха за живота.

 

По данни в обществените мрежи случаят е станал наоколо до входа на едно от най-престижните учебни заведения в Пекин. Тези сведения обаче към момента не са доказани публично от полицията или държавната телевизия, а образователното заведение не е коментирало случая.

 

Сериозността на нападенията с нож в огромните китайски градове нараства и предизвика публични опасения за сигурността на публичните места. Сред жертвите на сходни произшествия има и чужденци, като да вземем за пример японски възпитаник, който бе съдбовно ранен пред учебно заведение в Шънжън. Китай, който се стреми да притегли повече задгранични туристи и да усъвършенства облика си пред света, е изправен пред предизвикването да усъвършенства сигурността на своите жители и посетители.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР