Петима души, сред които полицай, бяха убити, а редица други

...
Петима души, сред които полицай, бяха убити, а редица други
Коментари Харесай

Бивш военен откри стрелба в Грузия, петима загинаха

Петима души, измежду които служител на реда, бяха убити, а редица други – ранени в Източна Грузия, откакто някогашен боен откри огън от балкон. Сред жертвите е и нападателят. Това оповестиха през днешния ден управляващите в кавказката страна, представени от Франс прес.

Трагедията се е разиграла нощес в Сагарейо , градче с към 10 000 поданици на петдесетина километра източно от столицата Тбилиси.

Според вътрешното министерство мъжът стрелял с автоматизирано оръжие от балкона на апартамент в града и умъртвил четирима души в двора на жилищния блок , както и служител на реда, дошъл на място.

По данни на ведомството има и петима ранени, един от които – тежко.

" Пристигна екип от специфичните сили, прикани го да се съобщи. Той, несъмнено, стреля още веднъж ", уточни вътрешният министър Вахтанг Гомелаури. По думите му екипът разрушил вратата на жилището и тогава обвиненият се самоубил.

Мотивите на стрелеца към този момент са незнайни .

Според първичните данни причинителят, роден през 1974 година, служил от 2006 до 2012 година в грузинската войска и взел участие в задачи в Афганистан, сподели Гомелаури.

Масовото ликвидиране шокира Грузия – случаите с огнестрелни оръжия не са необичайност в страната, само че сходни касапници не се случват постоянно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР