Петима души, сред които един цивилен, бяха убити при израелски

...
Петима души, сред които един цивилен, бяха убити при израелски
Коментари Харесай

Петима загинали при израелски удари в Сирия

Петима души, измежду които един граждански, бяха убити при израелски въздушни удари в Сирия, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Франс прес.

Сирийски боен източник, представен от държавната осведомителна организация САНА, сподели, че офанзивите с ракети са били осъществени в централната част на страната. Той не посочи кои са били техните цели.

" Агресията аргументи гибелта на петима души ", заяви сирийският боен източник. Той добави, че са били ранени седем индивида, измежду които едно дете.

САНА заяви, че сирийската войска е отвърнала на огъня. " Някои ракети паднаха в аграрни земи, причинявайки вреди в частна благосъстоятелност в региона на (град) Масяф ", в централната сирийска провинция Хама, добави организацията.

Сред убитите са четирима бойци, сподели Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида. Неправителствената мониторингова организация, основана във Англия, не посочи тяхната народност. Тя обаче уточни, че цели на израелските удари са били оръжейни хранилища и други обекти, употребявани от Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война (КГИР) - елитните сили на режима в Иран. По данни на центъра израелски военни самолети са изстреляли минимум осем ракети по цели в Масяф.

Израел рядко разяснява въздушните си удари в Сирия, само че призна, че е направил стотици такива офанзиви от началото на гражданската война в прилежащата страна през 2011 година, отбелязва Агенция Франс Прес. На мушка са били взети позиции на сирийската войска, ирански сили и Хизбула. Иран и ливанското шиитско придвижване, които са върли врагове на Израел, оказват военна помощ на сирийския президент Башар ал Асад.

На 8 март КГИР удостовери гибелта на двама свои високопоставени представители при израелска офанзива в Сирия ден по-рано, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР