Петима души ще бъдат изправени пред съд в Германия днес

...
Петима души ще бъдат изправени пред съд в Германия днес
Коментари Харесай

Петима са на съд в Германия за заговор за отвличане на министър и сваляне на властта

Петима души ще бъдат изправени пред съд в Германия през днешния ден по обвинявания в обмисляне на крайнодесен прелом и в скрит план за похищение на немския здравен министър, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Четирима мъже на възраст сред 44 и 56 години и 75-годишна жена са упрекнати в държавна измяна и в основаването на терористична организация или участие в нея.

Федерални прокурори считат, че обвинените са свързани с придвижването " Граждани на Райха ", което отхвърля легитимността на немската следвоенна конституция, както и че са близки по активност и убеждения на членовете на придвижването " Суверенни жители " и " QAnon " в Съединени американски щати.
Заговорниците възнамерявали да основат " условия, сходни на тези по време на революция ", предизвиквайки детонации, които да причинят спирания на тока в цялата страна, след което да отвлекат министъра на опазването на здравето Карл Лаутербах - изтъкнат последовател на строгите ограничения против ковид, отбелязва държавното обвиняване. Няма индикации, че членовете на групата, наречена " Юнайтед пейтриътс ", са били подготвени да извършат прелом, само че съгласно прокурори фактът, че са се снабдили с оръжие и са се запасили с пари, демонстрира, че те са " рискови нарушители, искащи да осъществят проектите си ".

През април предходната година при задържането на мъжете, чиито имена не се оповестяват, полицията е конфискувала 22 огнестрелни оръжия, измежду които и автомат Калашников, и стотици патрони, както и злато, сребро и огромни суми в брой.

Жената, която е пенсионирана учителка, беше задържана шест месеца по-късно. Предполага се, че тя е изготвила голям брой документи за групата, измежду които и " заповед за арест " на Лаутербах. Освен това тя е написала писма до съветския президент Владимир Путин и до полския му сътрудник Анджей Дуда.

Лаутербах сподели за немския седмичник " Шпигел ", че се надява, арестуваните да получат " тежка, обективна присъда ", която да възпре другите от присъединяване в сходни заприказва.

Този случай е друг от случая със задържането на повече от двадесет души, обвинени в обмисляне на скрит план за събаряне на държавното управление. Сред тях беше член на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ", прецизира организацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР