Петима души са загинали при експлозия в химически завод в

...
Петима души са загинали при експлозия в химически завод в
Коментари Харесай

Петима са загиналите при експлозия в химически завод в Словения

Петима души са починали при детонация в химически цех в Словения, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на управлението и на избавителните служби.

Шестима служащи са потърпевши. Един от тях е в тежко положение.

Цистерна е експлодирала тази заран в завода при разтоварване на химически артикули, предизвиквайки пожар, съобщи представител на пожарната.

Огънят е бил сподавен още преди обяд. Сградата на завода е понесла съществени вреди.

По-рано словенските управляващи оповестиха, че четирима души са изчезнали и евентуално са мъртви, а към 20 са ранени, в резултат на случая.

В учредения през 1954 година цех " Меламин " в Кочевие работят близо 200 души, отбелязва Агенция Франс Прес.

Местни поданици споделиха, че детонацията е раздрусала целия регион. Градът, който се намира на към 55 километра югоизточно от столицата Любляна, е с население 8000 души.

Заводът " Меламин " създава  химически артикули като меламинови смоли за произвеждане на хартия, за строителната, дървообработващата, каучуковата и лаковата индустрия, за импрегнирана декоративна хартия за мебелната промишленост и импрегнирани материали за произвеждане на обувки.

Словенската осведомителна организация СТА дефинира детонацията като " най-тежкия промишлен пожар в най-новата история " на страната. В Словения от 1995 година са регистрирани общо 17 промишлени пожара, които са нанесли най-вече материални вреди.   
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР