Петима души са задържани за телефонни измами в Бургас. Това

...
Петима души са задържани за телефонни измами в Бургас. Това
Коментари Харесай

Петима задържани за телефонни измами в Бургас 

Петима души са арестувани за телефонни измами в Бургас. Това бе обявено през днешния ден на брифинг в прокуратурата. Измамите по телефона са многочислени. На брифинга бе обявено за потърпевша 97-годишна жена и друга на 77 години.

По-възрастната от тях е излъгана с 600 лв.. Другата била приготвила 2000, само че полицията и проверяващите са съумели да предотвратят предаването на сумата.

Двама от причинителите са братя от Ветово, област Русе. Те към този момент са осъждани за телефонни измами, като единият от тях няколко пъти е изтърпявал дейно наказване. Другите трима са от Бургас. Един от тях е осъждан.

Измамната скица, която групата е приложила по отношение на възрастните дами, е класическа - "полицаи " молят за подпомагане, с цел да заловят телефонни измамници.

Престъпленията, за които петимата арестувани са упрекнати, се санкционират с отнемане от независимост от 1 до 8 години. Предстои за арестуваните да бъде импортирано искане за гледане на мярка за неотклонение "задържане под стража ". Има данни, че арестуваните имат присъединяване и в други измами, от които са съумели да приберат сумата от към 60 хиляди лв., написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР