Петима души са задържани при специализирана полицейска операция за разкриване

...
Петима души са задържани при специализирана полицейска операция за разкриване
Коментари Харесай

Задържаха петима телефонни измамници

Петима души са арестувани при профилирана полицейска интервенция за откриване на серия телефонни измами. Това оповестиха от ОДМВР - Сливен.

Действия са извършени на териториите на пет области и са координирани от ГДНП. На 20 август в Нова Загора е арестуван престъпно проявен мъж с букви А. К. (на 24 г.) след осъществена телефонна машинация в града за 1 600 лв. и златни украшения. Той е употребен като пощальон (муле). Действията към изясняването на случая са извършени взаимно от чиновници на Главната дирекция „ Национална полиция “ и регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в Сливен, Плевен и Стара Загора. След оказано подпомагане и съгласуваност от бранш „ Измами “ при ГДНП при извършени спомагателни мероприятия на чиновници от Областите дирекции на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора и Плевен е открита негова съпричастност към още три телефонни измами. Едната е за 11 000 лв., осъществена през месец март в Стара Загора, а другите две са за общо 7 000 лв., осъществени през месец юни в Плевен.

Други двама души, съпричастни към телефонна машинация, са арестувани в Пазарджик при интервенция, ръководена от Главната дирекция „ Национална полиция “ и осъществена от чиновници на ОДМВР - Пазарджик. Действията са под надзора на Районната прокуратура в града. От ГДНП е подадена информация към ОДМВР - Пазарджик, с помощта на която са арестувани двама души (мулета), съпричастни към телефонна машинация за 450 евро и 160 лв.. В момента се обяснява съпричастност на двамата арестувани към други измами, осъществени в Пазарджик и в регионален град в Северна България за 3 700 лв..

След оказано подпомагане от бранш „ Измами “ от ГДНП криминалисти на ОДМВР - Смолян разкриха причинителите на две телефонни измами. Оперативните дейности бяха подхванати по сигнали, постъпили в полицията на 21 август, за две възрастни дами от регионалния град, станали жертви на измами. Те били подведени по сюжета „ оказване на подпомагане при осъществяване на полицейска интервенция “. В резултат на незабавните дейности, подхванати от криминалистите, са арестувани лица с букви Б.И. (на 26 г.) от София и Л. М. (на 23 г.) от Елин Пелин, открити като причинители на незаконното действие. Работата по случая продължава под управлението на Районната прокуратура - Смолян.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР