Петима души са ранени, а един убит при най-голямата атака

...
Петима души са ранени, а един убит при най-голямата атака
Коментари Харесай

60 дрона камикадзе атакуваха Украйна. Засилени мерки за сигурност в Русия заради 9 май

Петима души са ранени, а един погубен при най-голямата офанзива с дронове камикадзе против Украйна от началото на войната. Сирените за въздушна паника са прозвучали в цялата страна поради 60 дрона. Противовъздушната защита е свалила 36 от тях над Киев. Ударен е бил и складът на Украинския червен кръст, съобщи NOVA.

Руските набези са траяли повече от четири часа. Това е четвъртата офанзива за осем дни против Киев и идва единствено 24 часа преди Русия да отпразнува ’Деня на успеха.

Междувременно международните организации оповестиха, че Русия е въвела съществени ограничения за сигурност преди утрешните годишни празнувания, отдадени на разгрома на нацистка Германия през Втората международна война.

Става дума за ограничение потреблението на дронове, джетове и услуги за шерване на коли в най-големите съветски градове на фона на 14-месечната си война с Украйна.

За първи път от години най-малко 21 съветски града са отменили военните паради на 9 май – главната част от честванията на Деня на успеха в Русия.

Регионалните управляващи аргументират рестриктивните мерки и анулацията на парадите с неуточнени „ съображения за сигурност “ или неразбираемо сочат „ актуалната обстановка “. Не излиза наяве дали решенията им са взети в съгласуваност с Кремъл.

Опасенията от вероятно украинско нахлуване наподобяват действителни, показва АП, само че все пак парадите ще се проведат в най-големите съветски градове – Москва и Санкт Петербург. Но потреблението на дронове е неразрешено и в двата града преди Деня на успеха.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР