Петима души са привлечени като обвиняеми от Районна прокуратура–Пловдив заради

...
Петима души са привлечени като обвиняеми от Районна прокуратура–Пловдив заради
Коментари Харесай

Арестуваха петима на АМ Тракия край Пловдив за трафик на бежанци

Петима души са привлечени като обвинени от Районна прокуратура–Пловдив поради трафик на бежанци, откакто са хванати на Автомагистрала Тракия в региона на Пловдив. Задържаните са Х.Г., на 36 година, И.Н., на 34 година, Е.Ч., на 56 година, Д.П., на 37 година, А.А., на 44-години. Акцията е извършена на 8 юни, като са хванати шестима жители на Афганистан.

Шестимата непознати жители пътували в два леки автомобила, а пред тях се движела пилотна кола. Те тръгнали от региона на Бургас, където ги чакали петимата обвинени, и задачата им била да стигнат до София. В колите се намирали и Х.Г., И.Н., Е.Ч., Д.П. и А.А. Те били водачи и уредници на превозването на афганистанците до София. Крайна цел на чужденците била да стигнат до страна в Западна Европа.

Вчера на автомагистрала „ Тракия “, в региона на село Желязно, полицейски патрул спрял колите за инспекция. Установено било, че афганистанците влезнали в България през „ зелена “ граница. Преди това те платили по 2500 евро на турски каналджии, с цел да провеждат пътуването им до Западна Европа.

Петимата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Чуждите жители са настанени в миграционен център.

Снимка: Архив

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР