Петима души са били арестувани заради предполагаемата им роля, довела

...
Петима души са били арестувани заради предполагаемата им роля, довела
Коментари Харесай

Петима задържани след смъртоносен пожар в Мексико

Петима души са били задържани поради хипотетичната им роля, довела до гибелта на 39 души в пожар в мексикански център за задържане на бежанци, съобщи Ройтерс, като се базира на управляващите в Мексико.

Засилва се натискът да се обясни за какво жертвите наподобява са били оставени в килиите си, до момента в който постройката се изпълвала с пушек. Главната прокуратура заяви, че като част от следствието са били издадени заповеди за арест на трима чиновници на Националния институт за миграция, двама чиновници на частна охранителна компания и на индивида, упрекнат в разпалването на пожара.

Ведомството не посочи коя заповед към момента не е била изпълнена.

Мексиканската министърка по въпросите на сигурността и отбраната на жителите Роса Исела Родригес съобщи, че частна компания е отговаряла за защитата на центъра за задържане и проверяващите са разкрили редица нередности, свързани с нея.

Родригес сподели, че не е имало задоволително контрол от страна на държавните чиновници, в това число тези, които са одобрили контракти " без да ревизират какво в действителност се съдържа в тях ".

Във федералната прокуратура е била импортирана тъжба, в която се твърди, че най-високопоставеният чиновник по въпросите на миграцията в Мексико, Салвадор Гонсалес, е бил известен за пожара и е наредил мигрантите да не бъдат освобождавани. Гонсалес съобщи пред Ройтерс, че обвиняванията са погрешни и той не поддържа връзка непосредствено с шефовете на центровете за задържане.

В обществените медии се появи къс видеоклип, който наподобява е запис от охранителните камери в центъра за задържане по време на пожара. На фрагментите се вижда по какъв начин хора в униформи минават около килиите без да ги отворят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР