Петима души пострадаха при тежка верижна катастрофа по Южната дъга

...
Петима души пострадаха при тежка верижна катастрофа по Южната дъга
Коментари Харесай

Петима са ранени при верижната катастрофа с 10 коли и два ТИ...

Петима души пострадаха при тежка верижна злополука по Южната дъга на Околовръстния път на София. 10 коли и два тира се сблъскаха. Трима от ранените са в болница, предава БНР.

Инцидентът стана в правата от пътния възел " Бояна " до " Симеоновско шосе " в посока " Симеоновско шосе ". Движението там е спряно.

Според очевидци, случаят е породен от единия камион, който евентуално е карал с несъобразена скорост. Неговият лидер е потърпевш и мъчно е изваден от кабината. На място пожарникари помагаха за освобождението на хората, попаднали в клопката на смачканите транспортни средства. Движението в региона остава мощно затруднено.

Инспектор Иво Биков от Пътна полиция съобщи:

" Около 9 часа тази заран е постъпил сигнал в нашата дежурна част за пораждане на верижна злополука сред леки и товарни коли. На място минути след приемане на сигнала директно са пристигнали наши екипи на Пътна полиция, охранителна полиция, екипи на пожарната и на Спешна здравна помощ. Пострадалите към сегашния миг мога да ви кажа, че са трима. Те са превозени до болнично заведение, където сега текат прегледите и още двама има леко потърпевши, които са прегледани, само че не са превозени, защото нямат пострадвания. Много е рано да приказваме и да вменяваме виновност на някой. Тече оглед и до момента в който не се извършат процесуално-следствените дейности не можем да определим виновността ".

От Столична община предлагат на жителите да употребяват други възможности за напредване към бул. " България " и " Черни връх ".

" Околовръстният път е много претрупан. Има наши екипи на Пътна полиция, които лимитират придвижването на кръстовището на Околовръстния път и на бул. " Черни връх " в двете направления - посока център и посока Драгалевци, където е обходният маршрут за Симеоновско шосе ", сподели още Биков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР