Петима души остават в ареста за нападение на футболисти по

...
Петима души остават в ареста за нападение на футболисти по
Коментари Харесай

Петима души остават в ареста след мелето в Турция

Петима души остават в ареста за нахлуване на футболисти по време на мач от Суперлигата на Турция и ще бъдат предадени на съда, заяви Анадолската организация.

Заподозрените са измежду 13-е почитатели на Трабзонспор, които нахлуха на терена след домакинската загуба с 2:3 против Фенербахче в неделя, атакувайки съперникови играчи и треньорския щаб. Осем последователи пък бяха освободени под гаранция.
 Десетки задържани в Турция след всеобщия пердах в Трабзон
Десетки задържани в Турция след всеобщия пердах в Трабзон

Инфантино осъди експанзията

Един от почитателите е мъж от Германия, който е пътувал до Турция за мача, заяви частната осведомителна организация DHA.

Турската футболна федерация стартира следствие и разгласи, че ще предприеме правни дейности.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино осъди офанзивите и ги дефинира като " неприемливи ".

Тълпа от почитатели нахлу на терена в неделя вечерта на стадиона на Трабзонспор след последния съдийски сигнал на срещата в миг, в който футболистите на Фенербахче честваха успеха. Ултрасите нападнаха играчите и треньора на тима от Истанбул, като вратарят Доминик Ливакович получи пестник в лицето.

Насилието във футбола в Турция в последно време нараства. През декември президентът на клуба от Анкарагюджю Фарук Коджа беше вкаран за малко в пандиза, откакто атакува рефера Халил Умут Мелер след домашен мач.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР