Петима души бяха задържани при акция на Специализираната прокуратура и

...
Петима души бяха задържани при акция на Специализираната прокуратура и
Коментари Харесай

Спецакция на ГДБОП срещу рекетьори, 5-ма са задържани

Петима души бяха арестувани при акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП в Димитровград. Това разяснява в утринния блок на БТВ „ Тази заран "

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. Той изясни, че групата се е занимавала с рекет и лихварство. В момента се правят процесуално-следствени дейности. Имаме пет арестувани лица. Акцията започва рано тази заран. Когато приключим, сътрудниците ще дадат повече информация, съобщи основен комисар Иванов. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи сподели още, че групата е работила освен в град Димитровград.

По тематиката със обстановката по границата с Гърция, Ивайло Иванов разяснява, че от Министерство на вътрешните работи непрекъснато наблюдават развиването на обстановката в южната ни съседка. Ежеседмично на оперативките при премиера докладваме и обсъждаме развиването на обстановката там. След заповед на вътрешния министър аз съгласувам всекидневно с всички шефове на служби за сигурност в България, обменяме информация, сподели още основният секретар на Министерство на вътрешните работи. Той добави, че усложнена е ситуацията и в Гърция, и в Турция. Идеята на усложнената конюнктура се е състояла и в апелите в обществените мрежи да се съберат мигрантите в тези две страни, да се обединят в една огромна група и да тръгнат към Западна Европа. Тази самодейност е била наречена „ Конвой на вярата " и се следи от всички интернационалните организации и служби за сигурност, които имат отношение, добави още основен комисар Иванов. Засега и управляващите в Гърция, и в Турция взимат всички нужни ограничения и за момента рецесията с мигрантите е овладяна. В момента по границата няма военни, само че ние държим връзка с тях, те имат подготвеност и след оценка на обстановката през днешния ден при оперативката при премиера, ще се реши какви да бъдат възможните бъдещи дейности, сподели още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР